Köpvillkor 

Allmänt

Kristallrummet följer konsumentlagen för E-handel. Det är viktigt för oss att våra kunder är nöjda och vi har haft 100 000-tals nöjda kunder under åren. Men vi vill också att Du ska vara nöjd! Hör av dig till kundtjänst om du har frågor.

Vi reserverar oss för eventuella ”tryckfel” på denna webbsida. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga färger. Detta beror på vilken dator du har och vilka inställningar som är gjorda på den samt att stenar är levande ting där ingen är lik den andra.

Kristallrummet använder sig av Trustpilot för att mäta och värdera kundnöjdheten. Vi är tacksamma för att du betygsätter oss med en kort motivation om du får en förfrågan från Trustpilot. 

Om varan är slut

Om den varan du beställt är slut kommer vi att kontakta dig för ett alternativ. Om du inte hör av dig inom en vecka, skickar vi resterande varor på din order tillsammans med ett erbjudande på gratis frakt vid ditt nästa köp. På så sätt kan du utan extra fraktkostnader hitta ett alternativ i vår webbutik själv. 

Ej uthämtat paket

Försändelse som outlöst går i retur till Kristallrummet innebär att beställaren debiteras frakten( 59 kr inkl moms) till beställaren samt returfrakten (146 kr inkl. moms) till Kristallrummet från Servicepoint, eventuell fakturaavgift från Klarna tillkommer samt 200 kronor för att täcka Kristallrummets övriga kostnader. En outhämtad försändelse debiteras alltså med 405 kr(inkl moms).

Ångrar du ditt köp måste paketet hämtas ut och returneras till oss antingen att man själv betalar returen eller använder sig av vår gratis returlapp som alla kundklubbsmedlemmar får. Läs mer här >>

Gratis leverans vid köp över 500 kr (Sverige)

Gäller endast leveranser inom Sverige. Inga avgifter tillkommer vid köp med kort. Vid köp med Klarna faktura tillkommer en faktureringsavgift på 25 kr.

Vid köp under 500 kr tillkommer en leveransavgift på 39 kr för icke registrerade och ej skrymmande varor. Vill du att leveransen ska vara försäkrad, registrerad eller har du beställt något skrymmande som inte går ner i brevlådan kostar frakten 59 kr.

Betalningsalternativ

Hos oss kan du betala med enbart säkra betalningsalternativ. Vi använder oss av Paypal, Klarna, Mastercard, Visa, American Express, direktinbetalning till plusgiro och Swish. Läs mer om våra betalningsalternativ här >>

Retur / Öppet köp

För privatkunder gäller konsumentköplagen och distansavtalslagen. Du har full retur- och bytesrätt på samtliga beställda varor inom 14 dagar. Om du inte är nöjd med de beställda produkterna så ska du returnera varorna inom 14 dagar efter varans mottagande för byte eller pengarna tillbaka.

Returfrakt betalar du själv och produkten skall vara oskadad, oanvänd och packad i originalförpackningen. Är du med i kundklubben har du gratis returfrakt. Kunden betalar även kostnaden för den ursprungliga frakten och eventuell fakruraavgift.

Kristallrummet löser ej ut paket mot postförskott, felfrankerade kuvert eller liknande.

Öppet köp och bytesrätt gäller EJ på våra REA, fynd eller kampanjprodukter.

Är du Kundklubbsmedlem har du fri returfrakt med vår retursedel. Tänk på att du också skickar tillbaka ditt bonuskort med dina stämplar när du returnerar ett bonusköp. 

Vänligen observera att öppet köp och bytesrätt EJ gäller på specialbeställningar (alla former utav tillverkning, förlängning/förkortning, ombearbetning, nytillverkning).

Fyll i vårt returformulär och läs här när du ska returnera eller reklamera en vara >>

Garanti

När du handlar hos oss får du alltid 6 månaders garanti när det gäller tillverknings- och materialfel på Kristallrummets egentillverkade artiklar. Garantin täcker dock inte slitage, vårdlöst hanterande eller skada genom olyckshändelse. För att garantin skall gälla krävs bevis om när varan inköpts. Spara därför kvittot - det är ditt garantibevis. För de varumärken vi säljer gäller varumärkets egen garantitid. Läs mer under respektive varumärke.  

Reklamation

Kristallrummet följer konsumentköplagen för distansköp. Kristallrummet ger även 6 månaders tillverkningsgaranti på produkter som vi tillverkar själva förutsatt att de är väl omhändertagna och inte blivit utsatta för onormalt slitage. Armband och långa halsband som slitits av pga av att bäraren fastnat i något och obetänksamt dragit till, ersätts t.ex inte. Vi kontrollerar produkten innan vi godkänner en reklamation. För de varumärken vi säljer gäller varumärkets egen garantitid. Läs mer under respektive varumärke.

Fyll i vårt reklamationsformulär och läs här när du ska returnera eller reklamera en vara >>

Telefonorder

Det är möjligt att beställa varor via kundtjänst på telefon 08 - 714 88 28 på vardagar 10.00 - 14.00. Då tillkommer det en expeditionsavgift på 50 kr, Klarna faktura avgift på 25 kronor samt fraktkostnaden från 39 kr - 59 kr beroende på hur stort och tungt paketet är. Handlar du för över 500 kr är det gratis frakt. 

Leveranstid

Varor levereras normalt inom 2-4 vardagar med reservation för förseningar utanför Kristallrummets kontroll. Vid eventuellt utebliven, försenad leverans eller frågor kring leverans kontakta Kristallrummets kundtjänst eller telefon på: 08-714 88 28, vardagar 11.00-14.00. Är det angivet på varan att den finns i vår butik i Gamla Stan kan det försena leveransen med en eller två dagar.

Har du bråttom? Meddela det till kundtjänst så prioriterar vi ditt paket. 

Leveransvillkor

Om du är under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd att beställa hos oss.

Utlandspaket - Försäljning till kunder utanför Sverige

För leverans av varor utanför Sverige kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@kristallrummet.se eller telefon: +46 8 714 8828. Leveranskostnader och tullavgifter tillkommer. 

Priser

Priserna är satta utifrån den svenska kronans värde på den internationella marknaden 2009. Inträffar stora valutaförändringar påverkar detta troligtvis våra priser och vi reserverar oss därmed för eventuella mindre prisförändringar. Vi reserverar oss rätten att i efterhand korrigera priser som skrivits felaktigt i vår Internetbutik. Du kan även välja att handla direkt i Euro i vår butik. Det går bara om du också betalar i Euro.

Priser visas inklusive eller exklusive moms beroende på hur du ställer in prisvisningen högst upp i högra hörnet.

Avbeställning

Din order kan avbeställas så länge paketet inte har skickats från Kristallrummet. Ring oss och kolla! Är du medlem i Kundklubben får du fri returfrakt. 

Om du skrivit fel namn, leveransadress eller postnummer

Kristallrummet är inte ansvarigt för felaktiga leveransuppgifter. Var extra noga när du fyller i namn postadress, postnummer och telefonnummer.

Falska beställningar 

Observera att alla beställningar loggas med IP-adress och tidpunkt. Alla falskbeställningar polisanmäles.

Shoppinghjälp
Så här handlar du här. Läs våra instruktioner här >>