Hem » Halsband & malor » Venus och pärlor multicolour
Venus och pärlor multicolour Venus och pärlor multicolour

Dokument (0)

Venus och pärlor multicolour

Ca 60 cm långt halsband i glada toner färgade sötvattenpärlor och med en Venus från Willendorff i olika stensorter.

 OBS! Detta halsband finns i begränsad mängd!

Venus Från Willendorf kallas detta lilla hänge eller amulett som är en avbildning på en ca 40 000 år gammal skulptur som återfunnits på många olika platser och arkeologiska utgrävningar runt om i Europa.

Det finns en rad olika spekulationer om hennes utseende och användning men vi kan i alla fall se att det är en kvinna och att hon troligtvis har något med fruktsamhet och kraft att göra. Venus från Willendorf är en av mänsklighetens första skulpturer från en tid då kvinnan värderades och helgades. Säkert tillbads eller dyrkades hennes kvinnokraft. Varför lades det annars ned så mycket arbete på att skapa henne?

Smycke för kvinnokraft

Venus för Alla Kvinnors Hus är ett smycke som vi upplever plockar fram kvinnokraft. Med det vill vi uppmuntra och stödja alla kvinnor att ta fram den styrka kvinnan bär inom sig och använda den för att göra skillnad i sitt eget, sina barns och i människornas livssituation. Ja du kan!

Venus från Willendorf uttrycker också fruktsamhet, livskraft och sensualitet på sitt eget sätt. Fri från vår tids ideal, men självklart präglat av människans livsvillkor för 40 000 år sedan, står hon naken och möter världen med sin kropp. Denna kropp är ett tempel för hennes liv och för den livskraft hon delar med oss andra.

50 kr för varje halsband går oavkortat till Alla Kvinnors Hus och till deras verksamhet för våldsutsatt kvinnor, män och barn.

Tack för att du är med och bidrar till en bättre värld!

Tillverkning och design av Kristallrummet

  • Information!: Kristallrummets serie "Kvinnokraft" säljs till förmån för Alla Kvinnors Hus arbete för vålsutsatta kvinnor och barn.
  • Tänk på: Smyckena finns i webbutiken samt i vår butik på Slussen.
Artikelbild: Venus och pärlor multicolour
Artikelnamn: Venus och pärlor multicolour
Artnr: HAVEPAEMIX
690,00 kr /st