Hem » Armband » Venus och glittrig fasetterad svart agat
Venus och glittrig fasetterad svart agat Venus och glittrig fasetterad svart agat

Dokument (0)

Venus och glittrig fasetterad svart agat

Armbandet mäter ca 18 cm runt handleden och är tillverkat av fasettslipade glittriga svarta agatpärlor och venus från Willendorf i tigeröga eller hematit på elastisk tråd.

 

Ett smycke Kvinnokraft

Ta din kraft kvinna, och res på dig!

Venus från Willendorf är en symbol för kvinnan, fruktbarheten och styrkan i naturens kraft som bor inom oss alla. Med serien "Kvinnokraft" vill vi förmedla tron på att vi tillsammans kan skapa en bättre värld!  Kollektionen "Kvinnokraft" är också ett stöd till Alla Kvinnors Hus som hjälper våldsutsatta kvinnor, män och deras barn.

Se hela vår smyckeskollektion "Kvinnokraft" >>

Venus Från Willendorf kallas detta lilla hänge eller amulett som är en avbildning på en ca 40 000 år gammal skulptur som återfunnits på många olika platser och arkeologiska utgrävningar runt om i Europa.

Det finns en rad olika spekulationer om hennes utseende och användning men vi ser att det är en kraftfull och fruktsam kvinna. Venus från Willendorf är en av mänsklighetens första skulpturer från en tid då kvinnan värderades och helgades. Säkert tillbads eller dyrkades hennes kvinnokraft. Varför lades det annars ned så mycket arbete på att skapa henne?

Kvinnokraft för Alla Kvinnors Hus

Venus för Alla Kvinnors Hus är ett smycke som vi upplever plockar fram kvinnokraft. Med det vill vi uppmuntra och stödja alla kvinnor att ta fram den styrka kvinnan bär inom sig och använda den för att göra skillnad i sitt eget, sina barns och i människornas livssituation. Ja du kan!

Venus från Willendorf uttrycker också fruktsamhet, livskraft och sensualitet på sitt eget sätt. Fri från vår tids ideal, men självklart präglat av människans livsvillkor för 40 000 år sedan. Hon står naken och möter världen med sin kropp. Hennes kropp är ett tempel för den livskraft hon utstrålar och delar med oss andra.

50 kr för varje halsband går oavkortat till Alla Kvinnors Hus och till deras verksamhet för våldsutsatt kvinnor, män och barn.

Tack för att du är med och bidrar till en bättre värld!

  • OBS!: Kristallrummets serie "Kvinnokraft" säljs till förmån för Alla Kvinnors Hus arbete för vålsutsatta kvinnor och barn.
  • Tänk på: Smyckena finns i webbutiken samt i vår butik på Slussen.
Artikelbild: Venus och glittrig fasetterad svart agat
Artikelnamn: Venus och fasetterad agat
Artnr: ARVETISVAG
360,00 kr /st