Hem » Magiska kristaller A-Ö » Septarian, draksten

Septarian, draksten

Septarian är en spännande sten som vetenskapen fortfaaande inte vet exakt hur den har bildats. Det är en blandning av sedimentära stenart, som lera, och mineral som trängt in i torkade sprickor i leran och där kristalliserats. Det är ofta kalcit men även siderit, arragonit och pyrit kan finnas i olika lager i stenen. Den här blandningen av olika typer av mineral och sten ger septarian sina förunderliga mönster.

Septarian kallas även draksten.  Det är en sten för kraft och speciellt för att stå på en scen eller tala i offentliga sammanhang, Den sägs påverka ditt tredje chakra,  stärka ditt självförtroende och stödja dig att synas, ta plats och fylla upp det utrymme som är ditt.  Drakstenen ger dig ett extra krafttillskott, boostar ditt självförtroende och förmågan att "spruta eld" när det behövs.

 

septarian draksten

 

Översatt från engelska Wikipedia:

Septarian" knutor",  innehåller vinkel håligheter eller sprickor , som kallas " septaria " . Ordet kommer från det latinska ordet septum ;  "partition" , och syftar på de sprickor / separationer i denna typ av sten .

Det finns en felaktig förklaring att det kommer från det latinska ordet för "sju" , september, och  hänvisar till mönstret i stenen. Sprickor är mycket varierande i form och volym , samt graden av krympning som de anger . Även om det har allmänt antagits att konkretioner växte stegvis inifrån och ut , är det faktum att radiellt orienterade sprickor avsmalnar mot marginalerna för septarian konkretioner tas som bevis för att i dessa fall periferin var styvare medan insidan var mjukare , förmodligen på grund av en gradient i mängden cement utfälldes.

Den process som skapade septaria  och som kännetecknar septarian konkretioner , förblir ett mysterium . Ett antal mekanismer , dvs. uttorkning av lera eller organiskt rika kärnor ; krympning av konkretion centrum;  expansion av gaser från sönderfallet av organiskt material;  spröda sprickbildning eller krympning av konkretion inredning med antingen jordbävningar eller kompaktering ; och andra, har föreslagits för bildning av septaria ( Pratt 2001). Vid denna tid , är det osäkert vilka, om några , av dessa och andra föreslagna mekanismer är ansvariga för bildandet av septaria i septarian konkretioner ( McBride et al. 2003 ) . Septaria innehåller vanligtvis kristaller som fälldes från cirkulerande lösningar, vanligen av kalcit. Siderit eller pyrit beläggningar kan också ibland observeras på väggen i de håligheter som finns i septaria , vilket ger upphov till en uppsjö av ljust rödaktig och gyllene färger . Vissa septaria kan också innehålla små kalcit stalaktiter och välformade millimetersmå  pyritkristaller.

 

 
Varor
12 36 72