Hem » Magiska kristaller A-Ö » Månsten, grön

Grön månsten från MadagaskarMånsten grön

Känslomässig balans, naturens cykler, frihet från känslomässiga mönster

Den gröna månstenen är en sten för healing. Den stöder oss att lyssna på våra känslor och förstå kroppens och känslornas cykler och hur de hänger ihop och påverkar varandra. 

Den gröna månstenen ger oss också energi att vakna upp ifrån känslomässiga mönster som bottnar i trauman eller känslomässiga minnen generationer tillbaka. Att läka sår, trauma, rädslor och neurotiska mönster kan leda oss tillbaka genom generationer. Vi minns inte men kroppen minns, generna minns. 

Allmänt om månsten:

Månstenen påminner oss om den stillsamma kraften hos tålamod och väntan i tillförsikt. Den har fått sitt namn från månen ljus som vägleder oss om natten. Precis som månen och som din inre visdom speglar månstenen tillbaks det ljus som faller på den i ett vackert och magiskt skimmer. Månstenens natur är receptivitet och acceptans, att i stillhet betrakta livets skeenden, årstiders växlingar, dygnets rörelse mellan natt och dag. Den vakar över dig och lyser upp mörkret så att du ska kunna finna din väg hem. Månstenen beskyddar oss i livets olika cykler. Den används ofta som talisman för fruktsamhet och graviditet, hjälper oss att navigera natt som dag, i naturens cykler och livets mysterium.

Månsten finns som vit, svart, grå, grön och persikofärgad. Den persikofärgade står för fruktsamhet, den vita för fullmåne och månljuset (en cykel blir komplett) och den svarta för nymåne eller svartmåne (då man kan starta nya projekt). Den gröna för emotionell balans. 
Månadssten: Juni
Stjärntecken: Kräfta
Chakra: navel, hjärta, hjässa

 
Varor
12 36 72