Hem » Månadsstenar

Smycken och kristaller för stjärntecken, månadsstenar och elementen

Ädelstenar och kristaller har kombinerats med månader och stjärntecken i många olika mystiska traditioner. Vi på Kristallrummet fokuserar på den västerländska zodiaken i skapandet av våra smycken. Månadsstenen symboliserat jaget som kommit till jorden med ett speciellt uppdrag: Att bli sitt absolut bästa jag! Varje månadssten sägs vibrera i en frekvens som stöder och harmonierar med den tiden på året som varje sten representerar. 

Se alla månadsstenar, smycken för stjärntecken och astroarmband längre ner!

Vilket stjärntecken är du född i?

Vi har 12 stycken stjärntecken som utgör hela vår zodiak. Varje stjärntecken är indelat i 30° och skapar tillsammans 360°, en cirkel och vårt himlavalv. En del av oss tror att olika sjärntecken kan berätta mer om personers olika egenskaper och talanger. För att avgöra vilket stjärntecken du influenceras av måste du hitta zodiaken som faller på din födelsedag.

Nedan listar vi dessa stjärntecken, vi startar med det första tecknet enligt zodiakens hjul. Följ länken för att läsa mer om just det stjärntecknets kristaller och stenar. 

Astrosigns stjärntecken astrologi

Väduren/Aries: 21 mars – 19 aprilStjärntecken kristallrummet
Oxen/Taurus: 20 april – 21 maj
Tvillingarna/Gemini: 22 maj – 21 juni
Kräftan/Cancer: 22 juni – 22 juli
Lejonet/Leo: 23 juli – 22 augusti
Jungfrun/Virgo: 23 augusti – 22 september
Vågen/Libra: 23 september – 22 oktober
Skorpionen/Scorpio: 23 oktober – 22 november
Skytten/Sagittarius: 23 november – 21 december
Stenbocken/Capricorn: 22 december – 19 januari
Vattumannen/Aquarius: 20 januari – 18 februari
Fiskarna/Pisces: 19 februari – 20 mars

Månaderna och deras respektive kristaller:

Januari månadssten: granat
Februari månadssten: ametist
Mars månadssten: akvamarin
April månadssten: bergkristall
Maj månadssten: smaragd
Juni månadssten: månsten & regnbågsmånsten
Juli månadssten: rubin
Augusti månadssten: peridot
September månadssten: iolit & safir
Oktober månadssten: rosenkvarts & turmalin
November månadssten: citrin & imperial topas
December månadssten: blå topas & turkos

De fyra elementen

Väduren, skytten & lejonet är eldtecken. Fisken, kräftan & skorpionen är vattentecken. Jungfrun, oxen & stenbocken är jordtecken. Vattumannen, vågen och tvillingarna är lufttecken.

Eldtecken och deras kristaller

Stjärntecken som symboliseras av elden sägs ha karaktäristiska drag så som att vara kreativa, fyllda av energi och vitalitet. Dessa personer drömmar om att leva ett liv fyllt av äventyr och passion. Trygghet, temperament och värme kännetecknar dessa individer. Stjärntecken med eld i grunden kan behöva hålla sin inre flamma levande, då deras eld lätt tappar styrka. Kristaller med korrelerande energi sägs kunna hjälpa hålla dom balanserade, livfulla och harmoniska. Dessa kristaller är: Bärnsten, eldagat, eldopal, diamant, rubin, röd granat, karneol, citrin, röd jaspis, sardonyx, röd turmalin och zirkon.

Vattentecken och deras kristaller

Våra kära vattentecken representeras av det ljuva sommarregnet och det mest intensiva av stormväder. De är mystiska, lyhörda med en tillförlitlig kompass som vägvisare. Fantasifulla varelser med en stark instinkt och känsla av empati. Fantasin och det drömska inre livet kan grumla dessa teckens klarsynthet och energi. Kristaller med matchande frekvens sägs kunna lätta ovädret och stilla känslostormen. Dessa kristaller är: Smaragd, krysopras, opal, akvamarin, månsten, sötvattenpärla, korall och hematit.

Jordtecken och deras kristaller

Jordtecken är de stjärntecken som är klippan i stormen, de mest lojala och pragmatiska av zodiakens tecken. Dessa individer sägs vara omhändertagande, logiska och praktiska. Att promenera barfota i sand och jord, med en mystisk koppling till naturen och växtriket är den grundläggande energin hos dessa tecken. När beslut blir svåra att ta och huvudet svävar uppe i det blå sägs det finnas kristaller som får dem grundade och harmoniska igen. Dessa kristaller är: Agat, svart turmalin, onyx, malakit, obsidian, jaspis, aventurin, jade och turkos.

Lufttecken och deras kristaller

Den milda brisen en varm midsommarkväll och den isande nordanvinden karaktäriserar våra luftecken. Stjärntecken med luftens inflytande sägs vara av intellektuella, nyfikna och initiativtagande. Det sociala spelet är enkelt för dessa snabbtänkta och kommunikativa individer. När luftens stjärntecken sitter fast och friheten känns bortom horisonten sägs det finnas kristaller som kan återställa balansen. Dessa kristallen är: Safir, rökkvarts, turmalin, topas, rodonit, blå kalcedon, lapis lazuli, ametist och peridot.

För att balansera och komplettera ditt solteckens olika energier kan du använda ditt motsatselements stenar; eld-vatten, jord-luft.

Här hittar du alla stjärntecken och deras kristaller och stenar.

 

 

Varor
12 36 72
Totalt 48 poster
Sida 1 av 2
1 2