KRAFT OCH KRAFTSTENAR

HEMATIT, ONYX, PYRIT

Kraft, power eller makt betyder många olika saker. När vi plockar fram pyrit, onyx och hematit syftar vi på en kaxig kraft, en känsla av att ha stöd från "makterna" runt omkring oss, under oss och ovan oss. Att känna att vår kraft växer genom kontakten med det okända, av att vi är beskyddade av goda krafter och att vi har en visdom som kan handskas med den kraften och makten. När vi är kraftfulla och inte gömmer oss kan det locka fram negativitet hos andra. Din visdom, din insiktsfullhet och det stillsamma stöd från de dolda krafterna hjälper dig att stå upprätt när vinden blåser. Med kraft och makt kommer ansvar, frihet och visdom. Våga ta för dig av livet!

När vi pratar om kristaller som ger oss energi för mer kraft, eller power på engelska, menar vi inte att skaffa sig kraft eller makt över någon annan. Vi menar att hitta vår egen kraft och känna oss kraftfulla, starka i oss själva, att vi kan påverka vårt eget öde, att vi har förmåga att göra kloka och bra val. Att ha kraft och makt över oss själva att inte falla tillbaka i gamla mönster och kraft att stå upp för det som är viktigt för oss. 

Vi har valt tre olika basstenar för kraft. Det är hematit som är en sten för krigaren inom oss, den aspekten som står grundad i sig själv, med båda fötterna på jorden. Hematit har en återspeglande energi, att man låter andras ideer och tankar rinna av en, som vatten på en gås. Man speglar tillbaka. Andras negativitet fastnar inte, man är beskyddad av sin egen grundade kraft. 

Onyx står för att möta sin rädsla och inte väja undan för problem utan öppna sig för det okända och välkomna utmaningarna. Onyxen hjälper oss att vara receptiva, ta emot det livet ger, attrahera det vi behöver och ta ansvar för det vi drar in i våra liv. Onyxen är en hård kvarts, den är för tuffingar.

Pyrit drar till sig överflöd och lycka. Kraft är att också våga glittra och ta för sig av det livet ger. Pyrit är solens och guldets strålande kraft. Den  vänder sig mot jantelagen, den låter dig stråla och vara den mest kraftfulla och fantastiska du!

Det finns ju självklart många andra stenar som man kan associera med kraft av något slag. Det finns många olika sorters kraft eller uttryck av makt eller power. Vi har valt några som kändes attraktiva och spännande och passar när man har en quest för mer power i sitt liv. När man vill ha mer kraft och mer makt. När man vill omfatta lite mer och höja sin energinivå.

Tips: Samla din energi, grunda dig och fokusera! Börja med att ge dig själv en vild dans i minst 10 minuter. Sen sätter du dig och mediterar med onyx, pyrit och hematit och simsalabim känner du dig mer levande och kraftfull. Förstärk med bergkristall för att höja energin. Du kan hålla stenarna i händerna eller ännu hellre lägga dem i en ring runt dig. Om du sitter upp och håller stenarna i händerna ska du ha samma stenar i varje hand och slappna av med händerna. Använd stenarna som en fokuspunkt för dina tankar. 

Varor
12 36 72
Totalt 86 poster
Sida 1 av 3
1 2 3