INSIKT - ATT PUTSA FÖNSTRET 

lapis lazuli, bergkristall och hematit

LAPIS LAZULI

För att gå bortanför de tankar som fastnat i ett spår, i ett mönster, för att se klarare, se sanningen och befrias från föreställningar, trossatser och ideer som hör samman med det förflutna.

Lapis lazuli för att väcka förmågan att betrakta och låta tankar och känslor passera utan att lägga sig i, bergkristall för att rena och tillåta helheten få plats, hematit för att stå fast förankrad även om den inre oceanens vågor går höga.

En insikt är som att doppa tån i existensens eviga flöde och se bakom sin egen och andras personligheter. Insikt är kopplat till acceptans av att livet är som det är samtidigt som vi upplever vår egen styrka och möjligheten av att göra något åt det vi kan. Insikter leder till mognad. Det kan hända i ett ögonblick, att du ser något från ett håll som du aldrig sett det förut. Plötsligt drabbas du av en ny sanning som du aldrig tidigare funderat på. Men insikter kan också värkas och lidas fram. Ju mer du kämpar emot ju ondare gör det. Det enda vi kan göra är att omfamna det som livet ger oss. Då börjar insikterna trilla ner. En insikt är alltid en rörelse och en förhöjning av energin i medvetandet. Klarhet uppstår, närvaro och grundning med fötterna 

Vi har valt följande stenar:

Lapis Lazuli är stenen för insikt och närvaro. Den står för helheten, för himlen med stjärnorna som ser, glittrar och ler mot dig. Lapis Lazuli är tredje ögats sten, chakrat för intuition, insikt, förhöjd närvaroupplevelse och förmåga att fokusera. Lapis Lazuli hjälper oss att se igenom våra egna önskningar, begär eller rädslor som påverkar oss att dölja sanningen för oss själva. 

Bergkristall är kristallen för klarhet, renhet och energi. Den påminner dig om att höja din energinivå och hjälper dig att i meditation rena din aura. Med bergkristall kan du ge mer energi och klarhet till ditt energifält. Bergkristall är en medvetandeförhöjare. Hela regnbågen ryms i en bergkristall, du kan se det om du håller upp en tillräckligt stor och klar bergkristall och låter solljuset skina igenom den. Bergkristallen delar upp det vita ljuset i regnbågens alla färger. På samma sätt kan hela ditt chakrasystem avnjuta bergkristallens renande energi.

Hematit är en sten som sägs hjälpa oss att sätta fötterna på jorden. den ska också vara den inre krigarens sten. Det blanka stålet speglar tillbaka, oberörd av omgivningen och djupt förankrad i närvaron till sin kropp och sin själ. Hematit är stenen för stadighet, skydd mot negativitet, och hjälp att sortera bland sina egna eller andras kaotiska känslor och tankar. Lugn, harmoni och styrka är ledord för hematiten. Den hjälper dig att inte vara rädd för problemen utan i stället se lösningarna.

Affirmation:
Jag är fri, står fast förankrad och kan lyssna när livet talar till mig.

“You only lose what you cling to. In the end these things matter most:
How well did you love?
How fully did you live?
How deeply did you let go?”
― Gautama Buddha

 

Varor
12 36 72
Totalt 162 poster
Sida 1 av 5
1 2 3 4 5