Danburit är en relativt..

ny upptäckt som är uppkallad efter Danbury, Connecticut i USA där den först hittades. Danburit har sedemera också hittats i Japan, Burma, Madagaskar samt Mexiko. Danburit har på senare år blivit mycket populär som smycke sten istället för vit diamant då färgen är identisk, men storleken mycket större och otroligt mycket mer prisvärd en diamant. Danburit har en hårdhet av 7 vilket gör att den passar utmärkt till alla typer av smycken. Klar Danburit hjälper också oerfarna healare att skicka helande ljus till en behövande person eller djur, också på lång distans. Den öppnar också på ett milt sätt upp energiblockeringar i hela kroppen.

Danburit ingjuter positiva känslor i negativa situationer och personer för att skapa bästa möjliga utgång. Den hjälper oss att se något gott i alla hur svårt det än är - och att se vilken gåva varje människa och situation Du möter har med sig till Dig.

 danburit

 

 

Mer om Danburit

Danburite är ett mineral från mineralet klassen "silikater och germanates", vilket kan vara rikligt i olika orter i del, men totalt sett är inte särskilt utbredd. Den kristalliserar i ortorombiska kristallen systemet med den kemiska sammansättningen Ca [B2Si2O8] [1] och utvecklats mest prismatiska pelarkristaller upp till ca 50 cm i längd, men också korniga eller massiva aggregat mineraliska.

Danburite är transparent och färglös. Genom att flera ljusbrytning på grund av gitterdefekter eller polykristallina utbildning, men det kan också finnas vita, och ta av olika utländska blandningar, en grå, grönaktig, rödaktiga, gulaktiga eller brunaktig färg, minskar insynen i enlighet därmed. Hans stroke färg, dock alltid vit. Synliga kristallytor har en glasartad upp på fettliknande glans, massiva enheter är ganska tråkig, dock.

Med en Mohs-hårdhet av från 7 till 7,25 Danburite tillhör de hårda mineraler och, i likhet med hänvisning mineralet kvarts som kan repa fönsterglas. Danburite visar bara ett otydligt klyvning parallellt med {001} och en ojämn eller något conchoidal, sprödbrott.