Hem » Handla efter sten » Bergkristall

Bergkristall

Bergkristall sägs vara en länk..

mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar. Bergkristallens energi symboliserar harmoni, balans och synkronicitet. Den sägs traditionellt harmonisera och sammanlänka tankar, känslor och medvetande med universums existentiella kraft. Den har använts i andliga, vetenskapliga och läkande syften i många kulturer världen över. Det sägs att bergkristallen kan transformera, förstärka, fokusera och balansera energi. Chakra: Alla

Läs mer om vetenskapliga fakta om de olika kvartserna på wikipedia.

Bergkristall

  

Mer om Bergkristall

Bergkristall är en färglös, helt genomskinlig och klar variant av mineralet kvarts. Bergkristall används inom smyckeindustrin där den bland annat ersätter diamant. I Sverige finns bergkristall främst i de norra delarna av landet.

Namnet kommer från grekiskans krystallos som betyder is. Detta för att man trodde att bergskristall var fruset vatten som frusit till permanent.

Bergkristall kan återfinnas i många former, till exempel i kluster som man kan bryta loss en spets i. Ibland har de naturliga spetsar på båda sidor och är då dubbelspets, detta är dock mer sällsynt. Ibland har bergkristallen inneslutningar av olika slag, fantomkristall är när kristallen ser ut att ha en extra spets i spetsen. Rutilkvarts är en bergkristall med rutilinneslutningar. Man kan även finna turmalin innesluten i bergkristall, så kallad turmalinkvarts. När det är extra många sprickor i kristallen så kan den kallas för iskristall. Mineralet återfinns i hela jorden och är ett av jordens vanligast förekommande mineraler. Kristaller av högre kvalitet återfinns i Schweiz och Frankrike.

(källa Wikipedia)

 
Produkter
12 36 72
Totalt 154 poster
Sida 1 av 5
1 2 3 4 5