Hem » Magiska kristaller A-Ö » Aventurin, grön

Aventurin, grön

Healing, kärlek, fridfullhet.

Grön aventurin är lugnande och balanserande vid emotionell upprördhet. Den kan hjälpa oss att slappna av och uppleva vårt liv genom ett öppnare och fridfullare sinne. Den är en typisk healingsten och kan ta fram minnen och gammal smärta. Detta för att vi ska kunna transformera dem till kärlek genom att förlåta och utvecklas genom våra erfarenheter till medvetna och närvarande människor.

Chakra: Hjärtchakra

Aventurin, grön

 

Mer om Aventurin

Aventurin är en form av kvarts, som kännetecknas av sin genomskinlighet och närvaron av mineral inneslutningar som ger en skimrande eller glittrande effekt vilken kallas aventurescence.

Den vanligaste färgen på aventurin är grön, men det kan också vara orange, brun, gul, blå eller grå. Eftersom Aventurin är en sten kan dess fysikaliska egenskaper variera: dess densitet kan ligga mellan 2,64-2,69 och dess hårdhet är något lägre än Bergkristall runt 6,5.

Namnet Aventurin kommer från det italienska "en Ventura" som betyder "av en slump". Detta är en anspelning på den lyckliga upptäckten av Aventurin glas eller Goldstone någon gång i 18th century. Så glaset gav namn till den glimmriga glittriga stenen som man lyckades imitera!

Fyndplatser finns i Brasilien, Chile, Indien, forna Sovjetunionen och Spanien. Majoriteten av gröna och blågröna aventurin ursprung i Indien (särskilt i närheten av Mysore och Madras) där det är anställd av produktiva hantverkare. Krämig vit, grå och orange material finns i Chile, Spanien och Ryssland. De flesta material är huggen i pärlor och figurer med bara de finare exemplen formas till cabochons senare sätts till smycken.

Aventurin är en mycket positiv sten som ger framgång. Det sägs också att den absorberar elektromagnetisk smog och förvandlar negativ energi till positiv.

Varor
12 36 72
Totalt 50 poster
Sida 1 av 2
1 2