Hem » Handla efter sten » Apatit

Apatit

Apatiten finns i ett brett färgspektra från färglös till gul, olivgrön, vit, violett, mörkblå, ljusblå, brun och rödbrun. Apatiten stimulerar förståelse för att personlig styrka växer både genom andlig utveckling och genom kärlek. Genom att låta oss se vår personliga kraft hjälper den oss att lösa upp likgiltighet, tillfälliga depressioner och negativitet. Den vill medverka till positiva resultat och väcka den subtila och vakna kraften i ditt inre jag. Genom att bli medvetna om vår inre dimma kan vi också ana den klarhet och den frihet som finns i att inte vara identifierad med molnen som passerar förbi på den inre himlen.

Chakra: Alla beroende på färg

Apatit

 

  

Mer om Apatit

Apatit är en hexagonalt kristalliserande mineralgrupp, bestående av kalciumfosfat blandat med antingen kalciumfluorid eller kalciumklorid. Mineralets färg går oftast i gröna, blågröna eller bruna nyanser, men färglösa, gula eller violetta förekommer.

Apatit är ett ganska vanligt mineral, men stenar av hög kvalitet är sällsynta. Detta i kombination med dess mjukhet, 5 på Moh’s hårdhetsskala, har hindrat apatit från att bli en populär sten. Apatit kan vara både genomskinlig och opak, och förekommer i många färger t.ex. grön, gul, blå, violett och gröngul. De bästa och dyraste stenarna är nästan lysande grönblå med en ren klarhet. Den metafysiska teorin säger att apatit stimulerar tankar och idéer, hjälper till att behålla fokus, inlärning och koncentration. Många säger också att den bringar kärlek, harmoni och fred. Healers anser att den är verksam mot virus och ett effektivt medel när det gäller viktkontroll

 
Produkter
12 36 72