Apatit

Inre kraft, målsättningar, inspiration

Apatiten stimulerar förståelse för att personlig styrka växer genom andlig utveckling och kärlek. På så sätt löser den upp likgiltighet, tillfälliga depressioner och negativitet. Apatiten stöder dig att komma tillbaka på rätt spår. Den vill medverka till positiva resultat och stödja dig att välja dig själv.
Apatiten finns i ett spektrum av färger från färglös till gul, olivgrön, vit, violett, mörkblå, ljusblå, brun och rödbrun.

Chakra: hals och hjärta beroende på färg

Apatit

 

  

Mer om Apatit

Apatit är en hexagonalt kristalliserande mineralgrupp, bestående av kalciumfosfat blandat med antingen kalciumfluorid eller kalciumklorid. Mineralets färg går oftast i gröna, blågröna eller bruna nyanser, men färglösa, gula eller violetta förekommer.

Apatit är ett ganska vanligt mineral, men stenar av hög kvalitet är sällsynta. Detta i kombination med dess mjukhet, 5 på Moh’s hårdhetsskala, har hindrat apatit från att bli en populär sten. Apatit kan vara både genomskinlig och opak, och förekommer i många färger t.ex. grön, gul, blå, violett och gröngul. De bästa och dyraste stenarna är nästan lysande grönblå med en ren klarhet. Den metafysiska teorin säger att apatit stimulerar tankar och idéer, hjälper till att behålla fokus, inlärning och koncentration. Många säger också att den bringar kärlek, harmoni och fred. Healers anser att den är verksam mot virus och ett effektivt medel när det gäller viktkontroll

Varor
12 36 72