AMETIST

Ametist hjärta

AMETIST KRISTALLER OCH MINERAL

Meditation, avslappning, helhetssyn

Ametist har rykte om sig att vara djupt lugnande för tankar och känslor.

Ametist stöder dig att släppa taget om oro och negativa känslor. Du kan bära den som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametist öppnar ditt sinne för inre stillhet, intuition, höga medvetandetillstånd och meditation. Använd den i andliga ceremonier, vid healing eller i situationer när du vill tillkalla det högsta inom dig.

Ametist sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametist är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing. Ametist stärker vår intuition och andliga närvaro.

Månadssten: februari
Stjärntecken: Vattumannen
Chakra: Hjässa

 

Mer om ametist

Ametist finns i hela världen. det är en av de vanligaste kvartserna och är även en av de mest omtyckta smyckestenarna. Ametist har färgen violett eller lia och passar bra tillsammans med lavendel och syrén. Ametist kan se ut på många olika sätt. Allt från helt transparent till opaque (icke genomskinlig) med vita stråk. Mörk ametist kommer ofta från Afrika eller Uruguay men finns över hela världen. En ljus och även rosa ametist kommer från Brasilien. det finns även en s.k grön ametist.

Namnet ametist kommer från grekiska och betyder oberusad. Ametist ansågs ha en tillnyktrande funktion. Greker och romare gjorde dryckesbägare av ametist för att de inte skulle bli förgiftade av drycken.

 

Varor
12 36 72
Totalt 132 poster
Sida 1 av 4
1 2 3 4