Akvamarin

Känslor, sanning, kommunikation.

Akvamarin står för renhet, klarhet, tydlighet och mod i vår kommunikation, med oss själva såväl som till världen och människorna runt omkring oss. Akvamarin stödjer dig att kommunicera utifrån dina känslor, din sanning och den hjälper dig att lyssna och förstå dina egna känslor och din kommunikation med dig själv. Flöda över och bjud din omgivning på friskt vatten! Låt dina känslor springa fram inom dig som en källa till insikt och ärlighet, låt dig själv komma till tals. Uttryck det hav av lekfullhet, poesi och kreativitet som böljar inom dig. Akvamarin sägs också ge tur i äktenskap, framkalla känslor av harmoni, förtroende och vänskap.

Chakra: hals
Månadssten: Mars

Akvamarin

 

Mer om Akvamarin

Den vackra ljusblå akvamarinen är en mycket populär smyckesten. Det är den blåa sorten av beryll och är därför en kusin till den gröna beryllen smaragd.
Akvamarinen är ofta jämn i färgen med en fin glans. Den är även en hård sten och repas därför sällan. Ju mer transparent stenen är desto mer värdefull blir den. De grumligare stenarna slipas sällan utan säljs mer genomborrade som pärlor.
Namnet akvamarin kommer från ordet "aqua"- vatten och "mare"- hav. Stenen var sjömännens lyckosten som de bar med sig som tur-amulleter över haven.
Den största fyndigheten var en 110 kg stor sten som hittades i södra Brasilien.

Varor
12 36 72
Totalt 42 poster
Sida 1 av 2
1 2