Cornelia Webb kollektion

Exklusiva skandinaviska handgjorda smyckenExklusiva skandinaviska handgjorda hantverk av Cornelia Webb


Genom att få internationellt erkännande för sina innovativa kostymsmycken, ser den skandinaviska designer Cornelia Webb på smycken inte bara som ett designstycke eller designuttryck utan som ett sätt att markera landskapet i våra kroppar. Hon leker med definitionen av hud kontra metall, organiskt rått kontra polerat. Jonglering av polariteterna mellan primala och raffinerade, parning av futuristiska element med förhistorisk energi, skapar Cornelia smycken som smidigt förenas med bäraren.

Som ett svar på vår växande urbana existens, etablerades varumärket Cornelia Webb 2005, betonar hantverk, tidlöshet och miljömedvetenhet. Grundaren väljer att uppfinna sin design istället för att ständigt producera nya kollektioner. De arbetar organiskt med naturen istället för att jobba emot den.

I en ambition att skapa "noll avfall" arbetar Cornelia Webb med industrier, svenska stenbrukerier, samt kvarvarande material så som svensk granit och grön marmor för att förena sig med sitt svenska arv och så utarbetar hon en ny definition av lyxiga raffinerings-moderna hantverk.

Cornelia har tidigt vunnit stor popularitet bland kändisar, smakmakare och internationella medier, liksom uppmärksamheten från detaljister som L'Ecleireur, Browns Fashion och Harvey Nichols. Mer nyligen med Cornelia Webb Bridal-samarbetet på Net-a-Porter. Varumärket är också representerat på Louisiana Museum of Modern Art och den permanenta samlingen på Nordic Museum Stockholm. Cornelia Webb har fått flera prestigefulla designerutmärkelser bland dem, Best Accessory Designer från ELLE Magazine.

Med Cornelia Webbs bakgrund som autodidakt, tidigare anatomi student, reiki healer, frekvent yoga-utövare samt hennes allmäna medvetna attityd till livet, skapar Cornelia smycken som aktivt uppmuntrar bäraren att överväga värdet och budskapet av de föremål och material de bär på.

Produkter
12 36 72