Välkommen till Kristallrummet!

Vi har två grupper av återförsäljare beroende av om du vill sälja i liten eller stor skala; Återförsäljare eller Grosskund. 

Läs om alla fördelar och villkor som gäller för respektive form för att kunna göra ditt val. Läs köpevillkoren först och ansök sedan om att bli återförsäljare eller grosskund genom att registrera dig som företagskund och meddela oss vilken prislista du vill ha. Vi godkänner varje ansökan manuellt.

Handla dina varor i webshopen, ring, maila eller besök vår butik på Hökens gata 6 i Stockholm. Vill du handla direkt i butik se till att boka ditt besök i god tid så att vi kan ge dig bästa möjliga betjäning.

Kontakta oss! 

Välkommen att kontakta oss via mail till foretag(at)kristallrummet.se eller på telefon 08-714 88 16. Använd gärna vårt kontaktformulär.

 

 

Köpevillkor

Du behöver ha ett registrerat företag och sälja våra produkter vidare för att kunna registrera dig som återförsäljare eller grosskund och få tillgång till våra stora rabatter. 

Återförsäljare - För dig som säljer våra produkter vid enstaka tillfällen och/eller köper mindre kvantiteter.

larimar smycken

• Du får 30 - 40% rabatt på vårt detaljpris på de flesta produkter.

• Du behöver inte köpa stora kvantiteter utan kan handla 1 st. av produkterna till det fördelaktiga priset.

• Använd dig av vår hemsida och visa bilder på produkter du kan beställa hem till dina kunder.

• Du kan komma in och handla hos oss personligen i vår butik på Hökens gata 6 i Stockholm efter att du har bokat tid med oss. Vi har för trångt i butiken för att kunna ta emot, hjälpa och fakturera företagskunder spontant. Ring eller maila så har vi personal på plats när du vill komma.

• Du kan använda de tillgängliga betalmedel som finns i webbutiken; bankkort eller faktura.

• Du får försäljningssupport från Kristallrummet. Försäljningssupport innebär att vi hjälper dig med råd och tips om t.ex. vilka produkter som kan vara lättast att sälja i början, information om produkterna och svar på andra frågor du kan ha som återförsäljare. Allt för att du ska känna dig trygg i att våga ta steget att bli återförsäljare eller kanske att utöka din säljverksamhet och övergå till att bli grosskund.

• Du handlar kontant för 2500 kr exkl. moms vid ditt första inköpstillfälle.

• Du gör inköp för minst 1500 kr exkl. moms vid varje påföljande inköpstillfälle.

Grosskund - För butiker och affärsrörelser som säljer i större skala.

• Du åtnjuter en speciell, mycket fördelaktig prislista med mängdrabatter för våra produkter, vilket innebär rabatter på mellan 40-65% Se nedan för vidare beskrivning om vilka regler som gäller vid mängdrabatt.

• Du handlar mineral och trumlad sten per vikt. 

• Du kan använda de tillgängliga betalmedel som finns i webbutiken; bankkort eller faktura. 

• Du får försäljningssupport från Kristallrummet. Vilket innebär att vi hjälper dig med information om produkterna och svar på andra frågor du kan ha som grosskund.

• Du kan komma in och handla hos oss personligen i vår butik på Hökens gata 6 i Stockholm efter att du har bokat tid med oss. Vi har för trångt i butiken för att kunna ta emot, hjälpa och fakturera företagskunder spontant. Ring eller maila så har vi personal på plats när du vill komma.

• Du handlar för minst 10 000 kr exkl. moms vid första inköpstillfället eller för minst 20 000 kr inkl. moms per år.

• Du gör inköp för minst 2500 kr exkl. moms vid varje påföljande inköpstillfälle.

Regler runt mängdrabatt:stillbite trumlad

Många produkter ligger förpackade i en viss mängd och ofta åtnjuter grosskunden extra rabatt vid hel förpackning. Vissa varor säljs bara i större paket.

Följande regler för minimiantal gäller:

- Varor som kostar 25 kr exkl. moms eller mindre, köp minst 5 st.
- Varor som kostar 100 kr exkl. moms. eller mindre, köp minst 2 st.
- Trumlad sten, mineral och slipade stenar som kostar under 1000 kr/kg inkl. moms (800kr ex moms) köp minst 200 gram per stensort.
- För stenar som kostar mer än 1000 kr/gr kan du köpa en mindre mängd.
- Köper du mer än 1000 gr får du extra 10% rabatt, gäller alla viktvaror.

Regler kring rabatt/kampanjkoder:

- Rabattkoder för detaljkunder gäller inte för gross/återförsäljare.

- Ytterligare rabatter för återförsäljare samt grosskunder måste godkännas av företagsansvarig.

Anvädning av Kristallrummets bilder

Har du en webbshop eller använder printat material för din försäljning kan du i de flesta fall använda våra bilder. Kontakta oss ifall ni är intresserade av detta. Du behöver då skriva ut namnet på vår fotograf Karolina Serenander / Form Serenander så att det blir tydligt vem som har fotograferat. 

Drop shipping / Webbshop

Vi kan även samarbeta runt ett drop shipping avtal. Hör av dig så diskuterar vi hur det ska fungera. 

 

Regler runt leverans, frakt och garanti 

Leverans

När vi skickar paket betalar du frakt och eventuell tull, moms, efterkravsavgift eller fakturaavgift. Vi levererar alla restordrar fraktfritt. 

Fakturavillkor

Normalt beviljar vi 15 dagar efter sedvanlig kreditprövning. Dock kan längre tid beviljas om betalningsåtagandet sköts. Om betalning inte skett inom angiven tid påförs en påminnelseavgift om 45 kronor plus ränta på hela beloppet (på 20% per år). Vid försenad betalning administreras fakturan av Visma Inkasso och era betalningsvillkor ändras till kontant betalning.

"If payment in SEK: Iban SE8050000000052231012162 Swift=Bic-kod ESSESESS.

If payment in Euro: Iban SE7150000000059368242836 Swift=Bic-kod ESSESESS."

Du ansöker om att bli fakturakund efter ditt första köp.

Leveranstid

Varor levereras normalt inom 1-10 dagar, med reservation för förseningar som ligger utom Kristallrummets kontroll. Kristallrummet förbehåller sig rätten att annullera en beställning som, av anledningar utom Kristallrummets kontroll, inte kan levereras inom rimlig tid.

Fraktkostnad

Paket skickas med DHL eller hämtas i vår butik På Hökens gata 6 Slussen i Stockholm. Köp över 5 000 kr levereras fraktfritt inom Sverige och köp över 10 000 kr levereras fraktfritt inom Europa

armband kristallerKöp i butik

Du kan besöka vår butik på Hökens gata 6 i Stockholm och handla direkt. Boka alltid ditt besök i vår butik på Hökens gata 6 i Stockholm med oss i god tid. Vi kan inte ta emot företagskunder eller fakturera era varor om butiken på Hökens gata 6 är full av privatkunder och vi inte har tillräckligt med personal på plats.

Vänligen observera att köp i butik för företagskunder (återförsäljare och grosskunder) endast kan göras i vår butik på Hökens gata 6. Butiken i Gamla stan har tyvärr ingen möjlighet att ta emot företagskunder.

Restnoterad vara

Om varan beräknas inkomma inom rimlig tid restnoterar vi och levererar den fraktfritt. Du har självklart rätt att avbeställa en restnoterad vara - meddela oss på e-post foretag(at)kristallrummet.se eller telefon 08- 714 8816.

Retur/Öppet köp

Du har full retur- och bytesrätt på samtliga beställda varor inom 10 dagar. Om du inte är nöjd med de beställda produkterna, så kontaktar du oss inom 10 dagar efter varans mottagande för byte eller pengarna tillbaka. Returfrakt betalar du själv och produkten skall vara oskadad, oanvänd och packad i originalförpackningen.

Reklamation

Du måste reklamera felaktiga produkter och trasiga varor inom 14 dagar från att vi har skickat paketet. 

Ej utämtat paket

Försändelse som outlöst går i retur till Kristallrummet innebär att beställaren debiteras frakten (59 kr inkl moms) till beställaren samt returfrakten (146 kr inkl. moms) till Kristallrummet från Servicepoint /DHL, eventuell fakturaavgift från Klarna tillkommer samt 200 kronor för att täcka Kristallrummets kostnader för löner runt administrationen av ett ej uthämtat paket. En ej uthämtad försändelse debiteras alltså med 405 kr (inkl moms). När returen kommer tillbaka till oss skickar vi en faktura på 405 kr till kunden. Betalas inte fakturan skickas den vidare till inkasso.

Ångrar du ditt köp måste paketet hämtas ut och returneras till oss antingen att man själv betalar returen eller använder sig av vår gratis returlapp som alla kundklubbsmedlemmar får.

Garanti

Kristallrummet ger 6 månaders tillverkningsgaranti på produkter som vi tillverkar själva förutsatt att de är väl omhändertagna och inte blivit utsatta för onormalt slitage. Armband och långa halsband som slitits av pga av att bäraren fastnat i något och obetänksamt dragit till, ersätts t.ex inte. Vi kontrollerar produkten innan vi godkänner en reklamation. Kontakta vår företagsförsäljning bums när du vill reklamera en vara. Garantin täcker dock inte slitage, vårdslöst hanterande eller skada genom olyckshändelse. För att garantin skall gälla krävs bevis om när varan inköpts. Spara därför kvittot - det är ditt garantibevis. Vi betalar självklart porto vid returer av defekta varor.

Priserrosenkvarts

Priserna är satta utifrån den svenska kronans värde på den internationella marknaden. Inträffar stora valutaförändringar kan detta påverka våra priser. Vi reserverar oss för ev. prisförändringar. Vi reserverar oss rätten att i efterhand korrigera priser som skrivits felaktigt i vår Internetbutik.

Allmänt

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbsida. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga färger. Detta beror på vilken dator du har och vilka inställningar som är gjorda på den. Samtliga priser visas inklusive moms i vår webbutik om du inte klickat i och valt exkl. moms vid din inloggning. Vi reserverar oss för eventuella ”tryckfel" på denna webbsida. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga färger. Detta beror på vilken dator du har och vilka inställningar som är gjorda på den.

Icke aktiva företagskunder tas regelbundet bort från systemet. Vi tillåter inte privat shopping med prislistorna för återförsäljare och grosskunder. 

Vi ser fram emot ett kreativt samarbete!

kristallrummet