Vi har två grupper av återförsäljare beroende av om du vill sälja i liten eller stor skala: Återförsäljare eller Grosskund.

Grunden är att du har ett registrerat företag, säljer våra produkter vidare samt följer våra köpevillkor och regler runt leverans, frakt, garanti osv, se nedan. Här läser du om alla fördelar och villkor som gäller för respektive form för att kunna göra Ditt val.

Du ansöker om att bli återförsäljare eller grosskund genom att registrera dig som företagskund här >> och skicka ett medeelande till oss om vilken typ av företagskund du vill vara. När du registrerar dig som återförsäljare eller grosskund hos Kristallrummet godkänner du samtidigt våra köpevillkor. Läs vår policy för lagring av personuppgifter här >>

Du kan övergå från den ena formen till den andra om din situation förändras och du kan alltid kontakta oss om du har frågor eller funderingar runt vad som passar just Dig så hjälper vi till! Välkommen att höra av dig via mail till foretag@kristallrummet.se. Använd gärna vårt kontaktformulär här >>

Boka alltid ditt besök i vår butik på Hökens gata 6 i Stockholm med oss i god tid. Vi kan inte ta emot företagskunder eller fakturera era varor om vi inte har tillräckligt med personal på plats. 

Återförsäljare

De första återförsäljarvillkoren är för dig som säljer våra produkter vid enstaka tillfällen och/eller köper mindre kvantiteter. Fördelarna för Dig med att vara återförsäljare är:

• Du får 30 - 40% rabatt på vårt detaljpris på de flesta produkter.

• Du behöver inte köpa stora kvantiteter utan kan handla 1 st. av produkterna till det fördelaktiga priset.

• Du kan handla trumlad sten per gram enligt en speciell prislista så länge du handlar minst 200 g per stensort.

• Du behöver inte ligga på ett lager hemma som kostar pengar utan kan använda dig av vår hemsida, visa dina kunder som sedan beställer av dig för att därefter göra din beställning hos oss och få hem det kunderna vill ha.

• Du kan komma in och handla hos oss personligen i vår butik på Hökens gata 6 i Stockholm vardagar mellan 10.00-14.00. Du är välkommen även andra tider, men då kan vi inte fakturera bums, utan vi fakturerar och skickar varorna till dig fraktfritt så fort vi kan.

• Du kan använda de tillgängliga betalmedel som finns i webbutiken; bankkort, faktura eller direktinbetalning på plusgirokontot.

• Du får försäljningssupport från Kristallrummet. Försäljningssupport innebär att vi hjälper dig med råd och tips om t.ex. vilka produkter som kan vara lättast att sälja i början, information om produkterna och svar på andra frågor du kan ha som återförsäljare. Allt för att du ska känna dig trygg i att våga ta steget att bli återförsäljare eller kanske att utöka din säljverksamhet och övergå till att bli grosskund. 

• Du behöver sälja våra produkter vidare.

• Du behöver handla för 2500 kr exkl. moms första gången.

• Du behöver göra inköp för minst 1000 kr exkl. moms vid varje påföljande inköpstillfälle.

• Du behöver följa dessa köpevillkor samt ta del av övriga regler runt leverans, frakt osv. Se nedan.

• Du ansöker och registrerar dig med ditt momsregistreringsnummer eller personnummer. 

• Du ansöker om att bli återförsäljare eller grosskund genom att registrera dig som företagskund här >> och skicka ett meddelande till oss om vilken typ av företagskund du vill vara.

 

Grosskund

Denna återförsäljarform är för butiker och affärsrörelser som säljer i större skala. Fördelarna för Dig med att vara grosskund är:

• Du åtnjuter en speciell, mycket fördelaktig prislista med mängdrabatter för våra produkter, vilket innebär rabatter på mellan 40-65% Se nedan för vidare beskrivning om vilka regler som gäller vid mängdrabatt.

• Du kan använda de tillgängliga betalmedel som finns i webbutiken; bankkort, faktura eller direktinbetalning på plusgirokontot.

• Du får försäljningssupport från Kristallrummet. Försäljningssupport innebär att vi hjälper dig med information om produkterna och svar på andra frågor du kan ha som grosskund.

• Du kan komma in och handla hos oss personligen i vår butik på Hökens gata 6 i Stockholm vardagar mellan 10.00-14.00 Vilken tid gäller?. Du är välkommen även andra tider, men då kan vi inte fakturera bums, utan vi fakturerar och skickar varorna till dig fraktfritt så fort vi kan. Det Du behöver göra:

• Du behöver sälja våra produkter vidare.

• Du behöver handla för minst 10 000 kr exkl. moms vid första inköpstillfället eller för minst 20 000 kr inkl. moms per år.

• Du behöver göra inköp för minst 1500 kr exkl. moms var gång du kompletterar ditt lager.

• Du behöver följa dessa köpevillkor samt ta del av övriga regler runt leverans, frakt osv. Se nedan.

• Du ansöker och registrerar dig med dit momsregistreringsnummer eller personnummer.

Regler runt mängdrabatt:

Många produkter ligger förpackade i en viss mängd och ofta åtnjuter grosskunden extra rabatt vid köp av den mängden. Vissa varor säljs bara i större paket. 

Följande regler för minimiantal gäller:

Varor som kostar 31,25 kr inkl. moms. (25 kr exkl. moms.) eller mindre, köp minst 5 st.

Varor som kostar 125 kr inkl. moms. (100 kr exkl. moms.) eller mindre, köp minst 2 st.

Trumlad sten som kostar under 1250 kr/kg inkl. moms (1000 kr exkl. moms) ska du köpa minst 200 gr av per stensort. Kostar stenarna mer än 1250 kr/gr  (1000 kr ex moms) kan du köpa en mindre mängd. Köper du mer än 1000 gr får du extra 10% rabatt gäller alla viktvaror.

Välkommen att ansöka om att bli grosskund genom att registrera dig som företagskund här >> och skicka ett meddelande till oss om vilken typ av företagskund du vill vara.

Vi ser fram emot ett kreativt samarbete!

 

 

Regler runt leverans, frakt och garanti 

Leverans

Leverans sker mot kortbetalning, SWISH, direktinbetalning eller faktura från Kristallrummet.

När vi skickar paket betalar du frakt och eventuell efterkravsavgift eller fakturaavgift.

Fakturavillkor

Normalt beviljar vi 10 dagar efter sedvanlig kreditprövning. Dock kan längre tid beviljas om betalningsåtagandet sköts. Om betalning inte skett inom angiven tid påförs en påminnelseavgift om 45 kronor plus ränta på hela beloppet (på 20% per år). Vid försenad betalning administreras fakturan av Kreditor och era betalningsvillkor ändras till kontant betalning.

"If payment in SEK: Iban SE8050000000052231012162 Swift=Bic-kod ESSESESS.

If payment in Euro: Iban SE7150000000059368242836 Swift=Bic-kod ESSESESS."

Leveranstid

Varor levereras normalt inom 1-10 dagar, med reservation för förseningar som ligger utom Kristallrummets kontroll. Kristallrummet förbehåller sig rätten att annullera en beställning som, av anledningar utom Kristallrummets kontroll, inte kan levereras inom rimlig tid.

Fraktkostnad

För inrikespaket betalar du fraktavgift och eventuell efterkravsavgift. Paket skickas med DHL. Prisexempel: upp till 7 kg = 79 kr + moms, 8-20 kg = 89 kr + moms. Köp över 5 000 levereras fraktfritt. Vid export inom Europa kontaktar du Kristallrummet för att få information om fraktavgiften. För paket som skickas till Norge tillkommer det en tullavgift på 200 kr.

Köp i butik

Du kan besöka vår butik på Hökens gata 6 i Stockholm och personligen välja dina varor vardagar mellan kl.10.00-14.00. Du är välkommen även andra tider, men då kan vi inte fakturera bums, utan vi fakturerar och skickar varorna till dig fraktfritt så fort vi kan. Hör av dig innan så att vi kan ta hand om dig på bästa möjliga sätt. 

Vänligen observera att köp i butik för företagskunder (återförsäljare och grosskunder) endast kan göras i vår butik på Hökens gata 6. Butiken i Gamla stan har tyvärr ingen möjlighet att ta emot företagskunder.

Restnoterad vara

Som återförsäljare eller grosskund kan du beställa varor som är tillfälligt slut på lagret.

Restnoteringar

Om varan beräknas inkomma inom rimlig tid restnoterar vi och levererar den fraktfritt i samband med din nästa beställning. Du har självklart rätt att avbeställa en restnoterad vara - meddela oss på e-post foretag(at)kristallrummet.se eller telefon 08- 714 8816

För information om eventuella leveranstider kan du e-posta vår inköpsansvarig Lena Bergman kontakta henne här:

Retur/Öppet köp

Du har full retur- och bytesrätt på samtliga beställda varor inom 10 dagar. Om du inte är nöjd med de beställda produkterna, så kontaktar du oss inom 10 dagar efter varans mottagande för byte eller pengarna tillbaka. Returfrakt betalar du själv och produkten skall vara oskadad, oanvänd och packad i originalförpackningen.

Reklamation

Kristallrummet ger 6 månaders tillverkningsgaranti på produkter som vi tillverkar själva förutsatt att de är väl omhändertagna och inte blivit utsatta för onormalt slitage. Armband och långa halsband som slitits av pga av att bäraren fastnat i något och obetänksamt dragit till, ersätts t.ex inte. Vi kontrollerar produkten innan vi godkänner en reklamation. För de varumärken vi säljer gäller varumärkets egen garantitid. Läs mer under respektive varumärke. Kontakta vår företagsförsäljning bums när du vill reklamera en vara. 

Garanti

När du handlar hos oss får du alltid 6 månaders garanti när det gäller tillverknings- och materialfel.?Gäller det alla tillverkare? Garantin täcker dock inte slitage, vårdslöst hanterande eller skada genom olyckshändelse. För att garantin skall gälla krävs bevis om när varan inköpts. Spara därför kvittot - det är ditt garantibevis. Vi betalar självklart porto vid returer av defekta varor.

Priser

Priserna är satta utifrån den svenska kronans värde på den internationella marknaden. Inträffar stora valutaförändringar kan detta påverka våra priser. Vi reserverar oss för ev. prisförändringar. Vi reserverar oss rätten att i efterhand korrigera priser som skrivits felaktigt i vår Internetbutik.

Allmänt

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbsida. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga färger. Detta beror på vilken dator du har och vilka inställningar som är gjorda på den. Samtliga priser visas inklusive moms i vår webbutik om du inte klickat i och valt exkl. moms vid din inloggning. Vi reserverar oss för eventuella ”tryckfel” på denna webbsida. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga färger. Detta beror på vilken dator du har och vilka inställningar som är gjorda på den.