Vi väljer våra produkter med omsorg.

Produktpolicy

En mycket stor del av Kristallrummes produkter är personligen utvalda, förpackade och levererade speciellt till Kristallrummet. Våra bergkristaller väljer t.ex Sylvie i Brasilien ut dem kristall för kristall. När Lena väljer mineral är det på samma sätt. Hon väljer, tittar, jämför och känner sig fram till de smycken och stenar som du kanske sedan fått i din hand.

Våra produkter kommer från jordens alla hörn.

Överallt på vår vackra jordglob finns det ädelsten och mineral. Samma mineral eller ädelsten kan se ut och kännas helt olika från olika delar av världen. Vi har många leverantörer från Brasilien, USA, Indien, Kina och Polen som med åren blivit våra vänner och kolleger. Vårt sortiment speglar det överflöd som jorden erbjuder. Vii vill ge dig en upplevelse av den mångfalden. Ädelstenarna och mineral slutar aldrig att fascinera!

Vi eftersträvar Fairtrade.

Vi har inte total kontroll över våra producenter runt om i världen men vi frågar och diskuterar med våra leverantörer om bl.a barnarbete, miljöförstöring och rimliga anställningsförhållanden. Skulle vi få information som tyder på moraliska och etiska situationer som vi inte tycker om försöker vi göra något åt det. Det är viktigt för oss att eftersträva vår vision att "leva och förmedla skönhet, glädje och kraft". Det ger oss meningsfullhet och arbetsglädje.

En av våra kinesiska leverantörer skriver

Vi arbetar med våra leverantörer för miljön och människorna. Dessa bilder skickade en stenslipare från Kina oss med sitt mail:

Dear Lena, We sure 1. No Children are working in our factory, doesn’t polluted the earth, water and air and our workers have enough protection. 2. Working hours of our factory is 8 hours each day, a day in holiday each week. Thank you!

kina.jpg

Vi designar och producerar många av våra produkter själva.

En av våra senaste designframgångar är den serien med Chakrahalsband och Chakraarmband, Kärleksstenen eller berlocken, armbandet och örhängena som vi säljer för Alla Kvinnors Hus. Vi är fulla av inspiration och skaparlust och släpper hela tiden nya produkter som uppfyller våra grundvärden Skönhet, Glädje och Kraft. Vi älskar vad vi gör. Det finns en hel del företag som kopierar våra ideer. Hos oss hittar du ursprunget ofta till ett bättre pris!

Om Kristallrummets smyckeproducenter

Kristallrummet har arbetat med import och egen tillverkning av Silver Smycken i närmare 20 år.

Bilderna är från en av våra producenter Indien. Ett trevligt familjeföretag!

lena_indien.jpg

Vi producerar egna modeller och importerar även färdiga smycken från Indien, Indonesien, Sydamerika, Thailand och USA.

india_workers.jpg

Våra smycken är tillverkade av sterling silver och äkta ädelstenar om inget annat anges.