Om Kristallrummets Värdegrund

Kristallrummets vision är att ”Leva och förmedla skönhet, kärlek och kraft”.

Vårt motto är ”Överflöd och Tacksamhet” och vår värdegrund är ”Fira Livet”. Vi arbetar för att våra produkter, vårt arbetssätt, våra medarbetare och allt annat som ingår i Kristallrummet andas dessa kvalitéer och att Du som kund inspireras av vårt företag.

En mycket stor del av Kristallrummes produkter är personligen utvalda, förpackade och levererade speciellt till oss

Våra bergkristaller väljer t.ex Sylvie i Brasilien ut dem kristall för kristall. När Lena väljer mineral är det på samma sätt. Hon väljer, tittar, jämför och känner sig fram till de smycken och stenar som du kanske sedan fått i din hand.

Våra produkter kommer från jordens alla hörn.

Överallt på vår vackra jordglob finns det ädelsten och mineral. Samma mineral eller ädelsten kan se ut och kännas helt olika från olika delar av världen. Vi har många leverantörer från Brasilien, USA, Indien, Kina och Polen som med åren blivit våra vänner och kolleger. Vårt sortiment speglar det överflöd som jorden erbjuder. Vii vill ge dig en upplevelse av den mångfalden. Ädelstenarna och mineral slutar aldrig att fascinera!

Vi eftersträvar Fairtrade.

Vi har inte total kontroll över våra producenter runt om i världen men vi frågar och diskuterar med våra leverantörer om bl.a barnarbete, miljöförstöring och rimliga anställningsförhållanden. Skulle vi få information som tyder på moraliska och etiska situationer som vi inte tycker om försöker vi göra något åt det. Det är viktigt för oss att eftersträva vår vision att "leva och förmedla skönhet, glädje och kraft". Det ger oss meningsfullhet och arbetsglädje.

Det är en glädje för oss att med våra smycken online kunna bidra till en vackrare värld. Färger och former från naturen och kärleken till jorden är och har varit vår drivkraft sedan starten 1990.