Mirakler med ädelstenar

Kristallhealing i vardagen

Här berättar våra kunder om sina upplevelser med kristaller och stenar. Du får gärna skicka in ditt bidrag också!

Akvamarin

akvamarin

Jag hittade hemsidan idag och har säkert spenderat minst 4 timmar på den redan! Älskar butiken i gamla stan och hemsidan var PRECIS vad jag sökte iom att jag börjat göra egna smycken. Oavsett om min historia och upplevelse nedan väljs ut så vill jag passa på att tacka er, befinner mig i ett läge som utan någon som helst diskussion är det sjukaste jag vart med om och precis i det läget kommer jag för mig att googla på butiken för att se om de finns en webbshop.. behöver en bergskristall och rosenkvarts, kände de så instinktivt och poff dök ni upp i mitt huvud. Tack för att ni finns, tack för mer än så himla mycket! Här kommer min historia och erfarenhet av Akvamarin:

Min sambo och jag hade levt ihop i nästan ett halvår, han hade fått en bergskristall av mig när vi flyttade ihop och även om han inte riktigt köpte det jag berättade så rådde han ändå om stenen på ett kärleksfullt sätt. Han hade den alltid i byxfickan (gick tillbaka hem när han glömt den på sängborden några ggr) och rådde om den när de vart fartfyllda eller dramatiska dagar med att lägga den i salt över natten och ställa den i vatten i fönstret när de var fullmåne för “laddning.

Hur som helst så kom han hem från jobbet en dag något upprörd över att hans platschef behandlat honom annorlunda och lite ifrågasättande. De hade uppstått någon form av missförstånd/situation någon vecka innan och min sambo hade befunnit sig precis där det uppstod men helt utan inblandning eller ens uppfattning om läget. Nu hade då chefen pikat och utan direkt kommunikation menat på att min sambo var inblandad i det hela.

Jag är mycket kommunikativ och många ggr när jag och min sambo hade diskussioner eller mindre gräl (grälade nästan aldrig) så blev han ofta apatisk och efteråt ledsen många ggr, han sa ofta “när jag blir stressad så får jag inte ut orden som jag vill få ut dom så orden kommer liksom inte alls”. Jag förstod när han satt där låg och berättade om läget på jobbet att mitt råd (som jag ville ge) att ta chefen åt sidan och säga som det är, förmodligen inte skulle hjälpa riktigt..

Men jag lyssnade klart och tryggade honom i att han inte gjort något fel, bekräftade hans känslor och så pratade vi om den situation som någon vecka innan hade hänt. Vi gick igenom det hela för att riktigt få klarhet i vad som faktiskt hände. Tänkte att de kanske kan hjälpa honom vara mer klar med sin sak när han väl hamnade i samtal med sin chef.

Samma eftermiddag var jag på stan med en vän och så fick jag en snilleblixt! Vi svängde in på kristallrummet och jag sökte med blicken efter något som Kan bidra till att öppna halschakrat (talkommunikation) jag rådfrågade kvinnan i kassan om läget och hon pekade ut Akvamarin. Jag köpte en, som för övrigt föll ur min hand utanför butiken när jag skulle ta upp och visa min vän vad jag köpt.. jag fnissade när jag med vikt kropp följde stenen som hoppade mellan kullerstenarna på gatan och sa för mig själv fast högt: “de lugnt, du ska inte vara hos mig, jag är inte det Minsta i behov av dig..”

När jag kom hem fick han stenen, jag berättade inte vad den var för sorts sten utan sa bara att den skulle kanske kunna hjälpa honom med läget på jobbet. Han blev glad för min omtanke och la stenen i sina jobb-byxor. Dagen efter… jag fnissar verkligen högt när jag skriver.. så kom han från tunnelbanan och mötte mig vid kiosken på vår gata, vi skulle gå och handla middag ihop. Han kom med snabba steg, andan i halsen, helt upprymd!
“Vad är de för nått jag har i fickan?!”

Tydligen hade hans chef signalerat något subtilt på jobbet i samma stil som dagen innan och min sambo hade vänt sig mot henne och sagt: “Jag vet inte vad du menar riktigt men jag tycker du behandlar mig annorlunda” Det som sen följde var att han hävde ur sig hur orättvist han kände att läget var och att han berättade vad som hade hänt och förklarade att ingen hade gjort något fel utan att det som hänt bara var otur, att ingen gjort något fel och att ingen förtjänade att behandlas som att de gjort något fel heller.

Jag: “oj! Jävlar!”
Han (med besvärad min): “Ja o sen har jag vart så frustrerad och nästan arg precis hela dagen! Helst sjukt! O sen när jag åkte hem så ringde syrran!”

Min sambos syster var en mycket bossig kvinna som min sambo många ggr hade jobbigt med då hon aldrig accepterade ett nej, oftast och gärna tog hon beslut utan att ta hänsyn alls till min sambos invägning. Just den här veckan skulle vi ha ätit middag hos dom på lördagen trots att min sambo hellre ville gå på en vernissage samma kväll i stan.

Jag: “ok, vad sa hon?”
Han: “Ingen aning, men vi allihopa ska på vernissage på lördag.”

Vi tittade på varandra med uppspärrade ögon och skrattade.

Många ggr kryddas historier för berättandets skull men i de här läget är de tvärt om faktiskt, det finns ingen tvekan i mig alls. Akvamarin i fickan om du har svårt att uttrycka det du känner!

Ha de gott och tack för er existens!
/ Alexandraturmalin

Sömnproblem

”Den här berättelsen är om en fru som kom in i butiken och ville ha en massa stenar. Hon berättade också att hennes man hade sömnproblem och undrade om jag hade någonting som kunde hjälpa honom. Jag bad honom komma till butiken så att jag fick prata med honom.

Han kom och vi pratade lite, och efter en stunds samtal, förstod jag att han efter dagens slut samlade ihop alla intryck, rädslor, tankar och allt blev till ett "sammelsurium" i huvudet och han kunde inte koppla bort detta, och få till någon ro att somna.

Jag kunde plocka ihop några grundande stenar: turmalin, hematit och granat och faktiskt onyx - (någonting inom mig sa att det skulle vara bra). Jag sa till honom att han skulle lägga dessa i en liten påse under lakanet längst ner i sängen. Sedan gav jag honom en liten vägledning i hur han kunde tänka när han går och lägger sig:

Han kunde samla alla tankar, tömma huvudet på allting som snurrade runt, och försöka föra ner detta genom kroppen, ner i fötterna och sedan genom stenarna och vidare ner i jorden. Därefter sa jag att han skulle försöka plocka bort allt oroligt från huvudet och göra samma sak med det.

Han sa att han skulle försöka.

Efter några dagar ringde hon och sa: "Han har sovit som en stock, sedan han var hos dej!!!"

Jag blev så glad.malakit

 

Medicinpåse

En annan historia är om en liten pojke som var sjuk. Lungproblem, jättemycket slem och hosta och elände. Mamman ringde mig i panik! Hon sa att han varit sjuk länge och att dom inte fick hjälp av sjukvården och att ingenting hjälpte.

Då fick jag förklara att jag ingenting kan garantera och att stenar aldrig kan ersätta sjukvårdens medicin. Men hon ville ändå försöka.

Det jag gjorde då var att sätta ihop en påse med malakit och bandagat och även grön aventurin, vilket jag kände kunde hjälpa till.

Jag sa att dessa stenar får INTE ligga så att pojken kommer åt dem, utan att de skulle bädda ner dem under allting i hans säng och ligga i en påse som inte gick att öppna. Hon kom efter 20 minuter och hämtade påsen.

Dan efter ringer hon och skrattar och säger att han inte hade hostat på hela natten och att febern hade gått öve. Pojken var glad och pigg.

DET är ett litet mirakel, tycker jag. Pojken var bara 4 år.

(Om han skulle blivit frisk i alla fall just den natten vet inte jag, men jag tror att stenarna gjorde sitt, framförallt malakiten).

 rosenkvarts

Kärlek

Mannen som hade sömnproblem kom in en dag tillsammans med sin syster. Systern har levt ensam i många år och var olycklig för det. Det syntes på henne att hon var olycklig och tung till sinnes. Hon frågade mig om jag "hade någon bra sten för att hitta sin kärlek"?

Jag frågade om jag fick "känna efter" på mitt sätt - det gör jag alltid. Och fick tillåtelse och "kände av"...

Det jag fick fram var att hon behövde rosenkvarts, grön aventurin och framförallt grön jade i ett hänge om halsen. OCH att just den gröna jadestenen för henne, var en kärlekssten. Detta gjorde hon. Hon bar jadesten om halsen sedan den dagen.

Det är något år sedan nu, kanske 1,5 år och det tog 4 månader, så träffade hon en man som hon nu lever ihop med.

Jag tror, att stenarna öppnade henne för nya relationer och att hon mera trodde på sig själv, och att hon var värd att ge och ta emot kärlek. ”

Maria hälsar till alla: Ge aldrig upp!

Maria från Falun berättar om sina upplevelser om stenar och kristaller. Marias butik Cristal hittar du på Hälsingegårdsvägen 16 A i Falun öppen måndag – onsdag 12.00-18.00. Telefon 023 – 320 95

 

Mirakler i vardagen med ädelstenar.

Vil dill du också berätta din historia?

Vi blir jätteglada och om vi tycker om din historia och publicerar den här så ger vi dig ett presentkort på 300 kr!

Vi blir jätteglada och om vi tycker om din historia och publicerar den här  så ger vi dig ett presentkort på 300 kr!

Maila oss till info@kristallrummet.se.