MarieHej, jag heter Marie Flodén och arbetar med detaljkunderna i butiken på Hökens gata.

Mitt första minne av kristaller är från 9-års åldern på semesterresa i Tyskland. Vi skall titta efter stenar i en bäck. Där och då hittar jag min första och alldeles egna kristall! Jag hade egentligen inte något särskilt intresse för kristaller men den har följt mig genom alla år. Den har legat i någon låda och undermedvetet har jag alltid haft koll på exakt var den är bland alla pinaler man samlar på sig. Senare i livet har jag förstått att det är en bergkristall jag hittade. En fönsterkristall. Det sägs att den är den mest personliga av alla kristaller. Den representerar fönstret in i själen och är en utpräglad meditionskristall. En fin gåva att finna i ung ålder.

Det har gått som en röd tråd genom mitt liv en önskan att försköna, organisera, intresserat mig för miljön, hälsan och välbefinnandet. Via en dekoratörsutbildning, efterföljande konstutbildning för högre studier, kom jag att bekanta mig med Rudolf Steninerseminariet i Järna och studerade där i några år. 

Mitt inträde i Kristallrummet har så småningom gått genom Feng Shui. För några år sedan var jag aktiv Feng Shuikonsult och lärare/assistent till Agneta Nyholm Winqvist på hennes yrkesskola.

Jag gillar Kristallrummet för att det är en härligt öppen, kreativ arbetsplats där det finns utrymme att växa. Jag älskar naturmaterialet och symboliken i våra produkter, traditionen det bär på. Men vad vore allt om inte man fick någon att dela det med - och här kommer alla fantastiska kunder in i bilden – alla fantastiska möten genom året. Det är ett givande och tagande – vi inspirerar varandra!

Din lycka är min lycka. Tack!

 

Maries favoritprodukter