LenaLena

 

Lena är numera Glad pensionär och du finner henne oftast hemma i Småland. "Jag heter Lena Bergman och mitt intresse för kristaller började 1987, då jag deltog i en kristallhealing kurs, där ledaren i slutet av kursen sa att de bästa kristallerna finns i Brasilien. Det tyckte jag och min dåvarande man Jacques var väldigt tursamt, eftersom vi hade vänner där, så vi förklarade för våra vänner, Sylvie och Ze´vad vi ville ha och bad dem skicka det till oss.

I några månader tyckte de, att vi istället för kristaller skulle sälja deras torkade bananer och ekologiska kaffe, som de odlade på sin gård i Brasilien. Vi blev tvungna att åka dit för att visa dem och be dem åka runt med oss och hjälpa oss köpa de första fina kristallerna. De blev snabbt själva mycket entusiastiska och höll ganska snart egna kristallhealing kurser i Brasilien.
Vi köper fortfarande alla våra vackra och kraftfulla kristallspetsar och kristallkluster från Brasilien, men numer direkt från leverantören i Minas Gerais.

När man börjar umgås med och använda kristaller händer magiska saker, livet förändras och drar iväg med oss på oanade resor. I ett par år åkte jag och Jacques runt i storstäderna i Sverige och sålde olika kvartskristaller, mest bergkristall och rökkvarts.

När vi träffade Vanya, som sålde trumlad sten, slog vi våra påsar ihop och började sälja våra produkter på Cafe´Pan i Stockholm. Ett av de första ”New Age” centra som anordnade kurser och föredrag. Deras olika rum hette Rosa rummet, Blå rummet, Gula rummet….osv Så vårat utställningsrum blev Kristall rummet, därav vårat firma namn.

Ganska snart ville vi ner i gatuplan med ett skyltfönster och hittade den lilla butiken i Gamla Stan och bildade aktiebolaget Kristallrummet AB.

Från början var vi fyra personer, två par, men våra före detta män har lämnat företaget och nu är det Vanya och jag som sköter Kristallrummet.

Jag är inköpsansvarig och ser till att vi har ett bra sortiment till bra priser. Jag reser ganska mycket och har under årens lopp byggt upp ett fantastiskt kontaktnät av duktiga och trevliga leverantörer, som alla håller hög klass och bra priser.

Jag älskar Kristallrummet, alla vackra produkter från Moder Jord och alla spännande medarbetare och kunder, som vandrat tillsammans med oss under dessa år.

Ett stort tack till livet, som bjöd in mig till kristallhealing kursen för snart 30 år sedan. Det förändrade verkligen mitt liv."

Lenas favoritprodukter