Så här gör du ett eget halsbandmed vajer och klämpärlor

Kristallrummet hjälper dig att skapa ditt eget unika halsband!

gör ett halsband på vajer

Det är enkelt för dig att göra personliga smycken och unika halsband.

Det både roligt och givande för den med lite tålamod. Ofta får vi frågan om man kan göra si eller så men problemet är snarare att man kan göra vad som helst. Bara fantasin sätter gränserna och kunskapen. När man trär halsband är det väldigt lätt att fastna i färg och form. Man tror att ett rosa halsband bara kan innehålla rosa pärlor men om man slänger man in några pärlor i en helt annan nyans eller i en kontrastfärg så lyfter det hela halsbandet och gör det mer intressant. Det enda verktyg du behöver är en klämpärletång och tråd eller vajer samt klämpärlor eller knutgömma beroende på vilken teknik man föredrar. Köp dem här>>.

När man trär halsband med stenpärlor är det att rekommendera att använda vajer. Det man bör tänka på är att även om vajern är stark är den känslig för knäck, så tänk gärna på hur du förvarar dina smycken. Det är inte att rekommendera att sova eller duscha med sådana smycken då du lätt fastnar och smyckena blir smutsiga.

Montera låset med klämpärlor på vajer eller nylonlina

gör eget halsband Börja med att montera låset i ena änden av halsbandstråden. Närmast låset sätter du en klämpärla, som tråden kommer upp genom innan man sätter fast låset (se bilden). Tråden går sen tillbaka ner genom klämpärlan och en bit tillbaka genom de närmast pärlorna. När man klämmer till på klämpärlan med en tång blir den platt och den räfflade insidan låser tråden. När du har trätt på alla pärlorna så monterar du andra delen av låset på andra änden av smyckestråden.

I vissa fall kan man istället använda gummi tråd. Den försluts lättast genom att först göra en stadig knut som sedan limmas med snabblim , då går inte knuten upp lika lätt. Tänk också på att även om gummitråden är elastisk så är storleken viktig då den lättare går sönder om den är för liten.

När det kommer till sötvattenpärlor trär man oftast på pärlsilke men det går lika bra med vajer. Speciellt om man skall blanda med olika saker på.