13 Indigenous Grandmothers

Kristallrummets stöder 13 Grandmothers

Kristallrummets vision att leva och lära kärlek, skönhet och kraft innebär att vi också ägnar oss åt välgörenhet och projekt som ökar nivån av närvaro, kärlek, skönhet och kraft på planeten.

Läs det senaste nyhetsbrevet från Auroras Ring som organiserar mötet med Grandmothers i Gällivare i sommar.

Vårt fokus ligger än så länge på att stödja kvinnors ansträngningar för en bättre värld då vi tror att kvinnor spelar en avgörande roll i vårt samhälle och för vår jords framtid.

"The Council of 13 Indigenous Grandmothers" ger oss hopp om framtiden! Därför tillägnar vi våra vackra doftande trähalsband från "Belongs to Earth"-serien dessa mor och farmödrar.

Mina från Auroras ring berättar om 13 Grandmothers:

Jyoti, en internationell lärare och andlig vägvisare hade en dröm hon burit på i många år och i den drömmen såg hon äldre kvinnor från många nationer sitta i en ring tillsammans och be för världen, livet och generationerna som kommer efter. 2002 träffade hon en medicin kvinna i Gabon, Africa och hon hade också burit på samma vision och bad Jyoti att åka hem och kalla dessa kvinnor samman.

logo.png

2004 kallades 16 kvinnor från olika ursprungsbefolkningar samman och 13 kom till norra New York i oktober för deras första möte. De 13 Grandmothers förstod alla att detta var ett historiskt ögonblick som de alla hade väntat på och många hade egna visioner eller hade fått information om att just de skulle en dag sitta på ett råd och ta hand om livet för generationerna som kommer efter oss.

En av dem var Grandmother Rita Blumenstein från Yuptik folket i Alaska. Hon berättade att när hon var bara 9 år gammal sa hennes gammelmormor till henne att hon en dag skulle vara del av ett råd av 13 kvinnor. Hon gav Rita 13 stenar och 13 örnfjädrar som hon skulle spara till dess hon satt i rådet och då skulle hon ge ut dem till de andra i cirkeln. Rita vecklade försiktigt ut ett tygstycke där hon hade sparat stenarna och fjädrarna och gick runt bordet och gav ut gåvorna till de andra 12 som satt runt bordet. Det fanns inte ett torrt öga i rummet!

Jag, Mina Kramvik, var precis på väg att flytta tillbaka till Sverige efter 24 år i Kalifornien och min vän sa att jag borde ta kontakt med den samiska kulturarbetaren Laila Spik och höra om hon var intresserad av att träffa dessa kvinnor. Hon ville gärna träffa dem, och 2007 lyckades jag hitta sponsorer som gjorde det möjligt för Laila att åka till Syd Dakota för rådet som hölls där. Hon bjöd genast hit rådet att komma till Sverige och upp till den Samiska världen och de accepterade inbjudan och planerar att komma hit 2013 i juli.

Det är hittills den enda inbjudan utanför rådets medlemmar och Laila var ombedd att ha sin egen organisation och egen sponsring för att ta emot alla 13 Grandmothers och deras resekamrater och organisationsteam. Så vi har nu grundat en ideell organisation som heter Auroras Ring för att göra vårt bästa att manifestera allt som behövs. Vårt mål är att få ihop motsvarande $350 000, den summan det nu kostar att resa med så många till ett råd.

Om du vill hjälpa oss med detta, kontakta Auroras ring på www.aurorasring.se eller skriv direkt till info@aurorasring.se .

För mer information gå till www.grandmotherscouncil.org. Här är en länk till en CNN intervju med Jyoti under det senaste rådet som möttes i Brasilien i oktober 2011. http://youtu.be/IRKUpIpDNaU