Återförsäljare

Om magiska stenar: Nycklar till närvaro

Stenar och kristaller har i årtusenden använts i medvetandegörande, helande och magiska syften.

kristallhealing och kristallterapi

Det finns en lång tradition av att ge stenar ett symboliskt värde för att låta det påverka undermedvetna och omedvetna strömningar i vårt inre. Detta förbundet med den kraft som allt levande (inkl. stenar) besitter gör stenarna till utmärkta redskap för vår egen personliga växt och självförverkligande.

 

Vilka stenar är dina healingstenar?

När du gör en kristalläsning tar du fram vilka stenar som kan spela en helande roll för dig just nu.

Genom att låta en av våra "Kristalläsare" läsa stenarna och prata om vad stenarna berättar hittar du hur du ska arbeta med kristallerna och stenarna just nu. Det är ett jättefint sätt att öka din egen förståelse kring stenarnas helande egenskaper. Du kan också gå på en kurs i kristallhealing för att lära dig mer om kristaller, kristallhealing och chakra.

Läs mer om Kväll med magiska ädelstenar!

 

Om magiska ädelstenar

Agat, Botswana

 

Agat är inte en sten för lyx och glamour. Den värnar om det enkla, nära och självklara. Den tar gärna musten ur yviga och grundlösa ambitioner men stöder lugn och ro, hjälper oss att släppa rädsla kring vår överlevnad för att våga ge mer av oss själva. Agat sägs vara bra för trädgårdsarbete och kärleksmagi. Ge agat till den ditt hjärta trånar efter.

 

Agat, rosa

 

Rosa agat är en snäll, mild och mjuk sten som är bra för människor med höga krav på sig själva. Den ger kraft att uppskatta sig själv bortom prestationerna och hjälper oss att slappna av och se det underbara i det nära, intima och enkla.

 

Agat, vit

 

Vit agat kallas också Snökvarts. Det milda ljus som den vita agaten sprider skänker förtröstan och tillit till det enkla och jordnära. Den associeras med den Tibetanska gudinnan White Tara, moderlighet och den närande bröstmjölken. Snökvartsens magi är stillhet och nåd.

 

Agatgeod

 

Agatgeoden hjälper dig att uppleva och bli medveten om din inre skönhet och rymd. Du är ett precis som agatgeoden ett mirakel av oväntade möjligheter och fantastiska energier. Allt finns där inne, bara du tittar in. Fira dig själv, precis som den du är.

 

Agatskiva

 

Agaten sägs hjälpa till att balansera din inre kvinnliga och manliga energi, din egen yin och yang. Den sägs också stabilisera auran, vilket ska ge en renande effekt. Agaten är bra att "dra ut" plåga ur kroppen med och den kan hjälpa dig att bli mer grundad och jordnära. Agatskivans mönster har ibland formen av något av de inre organen, och sägs då hjälpa till att hela detta.

 

Akvamarin

 

Akvamarin står för renhet, klarhet, tydlighet och mod i vår kommunikation, med oss själva såväl som till världen och människorna runt omkring oss. Akvamarin stöder dig att kommunicera utifrån dina känslor, din sanning och den hjälper dig att lyssna och förstå dina egna känslor och din kommunikation med dig själv.  Flöda över och bjud din omgivning på friskt vatten!  Låt dina känslor springa fram inom dig som en källa till insikt och ärlighet, låt dig själv komma till tals. Uttryck det hav av lekfullhet, poesi och kreativitet som böljar inom dig.

 

Alabaster

 

Alabaster är en porös och finkornig gips som bl.a. användes i det gamla Egypten som takfönster i de stora templen. Skålar och vaser tillverkas också i alabaster. Denna sten kan placeras i hemmet för att stimulera sökaren i oss, påminna oss och hjälpa oss att uppmärksamma det faktum att om vi vill, så kommer vi att uppnå det gudomliga tillstånd som är vår födslorätt. Alabaster stöder utveckling i alla dess former. Stjärntecken: Skytt Chakra: beroende på färg

 

Amazonit

 

Amazonit ökar känsligheten för och medvetenheten om våra tankar, känslor och handlingar gentemot andra människor. Det är en sten för den som vill gå sin egen väg och själv ta ansvar för sitt liv. Den är stödjande vid all slags förändring. Amazonit är för den som vill och har modet att bryta upp och välja väg i samklang med sitt hjärtas innersta önskan. Det sägs att amazonit var en av stenarna i den bröstplåt för höga präster som omtalas i gamla testamentet. Stjärntecken: Jungfrun Chakra: Hals

 

Ametist

 

Ametist stöder dig att släppa taget om oro och negativa känslor. Du kan bära den som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametist öppnar ditt sinne för inre stillhet, intuition, höga medvetandetillstånd och meditation. Använd den i andliga ceremonier, vid healing eller i situationer när du vill tillkalla det högsta inom dig.

 

Ametrin

 

Ametrin är en blandning av citrin och ametist. Den symboliserar den kosmiska stillheten och bidrar till kontakt mellan det fysiska och perfektionens andliga tillstånd. Den kan stimulera dig att sträcka dig bortom intellektets värld till utvecklandet av kontakten med det bortanförvarande, medvetandet eller vittnet. Chakra: Solar plexus och hjässa

 

Andekvarts, kaktuskvarts

 

Andekvarts eller kaktuskvarts som den också kallas finns med inslag av ametist, citrin, rökkvarts och klar kvarts. Det är en andlig sten som ökar vår förståelse och vår medkänsla med varandra i en grupp. Den stöder oss att ge energi i gruppsammanhang och stötta varandra att vara de vi är. Var och en är en viktig och behövs precis som den är.

 

Angelit

 

Angeliten är symbol för den uttalade, manifesterade och kommunicerade kärleken och ljuset i världen. Den sägs skapa eller förstärka kontakten med änglar och ditt skyddstotem. Den är skyddande och kan hjälpa till att öppna för kanaliserade budskap. Angeliten symboliserar din inre röst, ditt hjärtas röst eller din inre mentor eller din inre mentor eller andlige vägledares röst. Chakra Hals

 

Apachetår

 

Apachetår är en genomskinlig, brun obsidian. Traditionen berättar att Apachetåren är en Amerikansk Indiankvinnas tårar. Hon sörjer de män och krigare som av dödats av amerikanska kavalleriet. Stenen har använts i tider av sorg och förtvivlan och den har tröstat sin bärare genom att tillåta en sann förståelse för situationen och verklig acceptans. Chakra: Bas

 

Apatit

 

Apatiten finns i ett brett färgspektra från färglös till gul, olivgrön, vit, violett, mörkblå, ljusblå, brun och rödbrun. Apatiten stimulerar förståelse för att personlig styrka växer både genom andlig utveckling och genom kärlek. På så sätt löser den upp likgiltighet, tillfälliga depressioner och negativitet. Den vill medverka till positiva resultat och väcka den subtila och vakna kraften i ditt inre jag. Chakra: Alla beroende på färg

 

Apofyllit, vit eller grön

 

 Apofylliten är som ett mjukt och genomlyst renande hav. Den stärker och helar vårt varande i kärlek på jorden. Den vita apofylliten söker sanningen med ett ödmjukt och vaket sinne. Gnostikern och den andlige sökaren stärks i sin hängivenhet av vit apofyllit.  Apofylliten hjälper insikten om att det upplysta tillståndet är vårt naturliga varande. Den gröna apofylliten står för harmoni och acceptans för det som är. Chakra: Hjärtat och alla

 

Aqua Aura

 

Aqua Aura skapas genom att vid en mycket hög temperatur behandla bergkristall med guldånga så att guldatomerna smälter in i kristallen. Denna vackra blåskimrande kristall ger kraft att kommunicera sanningen på ett kärleksfullt och lugnt sätt. Den hjälper oss att växa som människor, våga önska och våga ta emot det överflöd och den framgång som väntar runt hörnet när du är tydlig.

 

Aragonit, blå

 

Aragonit har fått sitt namn från den första fyndplatsen Aragon i Spanien men nu hittar man den över hela världen. Den blå aragoniten är en sten för kommunikation med sig själv och kontakten med sitt inre. Den sägs gärna lyssna på dina problem och ge dig relevant feedback om du mediterar med den när du behöver stöd.

 

Aragonit, brun/orange

 

Aragonit har fått sitt namn från den första fyndplatsen Aragon i Spanien. Den bruna stjärnaragoniten säjs stödja dig i din kontakt med jorden och hjälpa dig att återställa balansen i kontakten med din kropp.

 

Auralite-23

 

Auralite-23 är ett mycket gammal mineral, ca 1,2 miljarder år. Den innehåller 23 olika mineraler, främst ametist, citrin och grön kvarts, men även spår av titan, cacoxenit, lepidokrosit, ajoit, hematit, magnetit, pyrit, goetit, pyrolusit, guld, silver, platina, nickel, koppar, järn, limonit, svalerit, covvelit, kalkopyrit, gialit, epidot, bornit, rutil och malakit.
Auralite23 är en mycket eftertraktad healingsten då den sägs förstärka kontakten med vårt högre Jag och våra skyddsänglar. Den sägs också förstärka helandet av både själslig och känslomässig karaktär och hjälpa till att släppa på karmiska mönster.

 

Aventurin, blå

 

Blå aventurin är en sten för dig som behöver lugna dina tankar och fokusera på kreativitet och inre visdom. Den kan hjälpa dig att ge kraft åt din inre röst så att du kan höra vad det är du vill och behöver. Blå aventurin är även den en healingsten som hjälper dig att lyssna inlåt på din kropp och dina behov och ditt hjärta. Chakra: Hals- & pannchakra

 

Aventurin, grön

 

Grön Aventurin är lugnande och balanserande vid emotionell upprördhet. Den kan hjälpa oss att slappna av och uppleva vårt liv genom ett öppnare och fridfullare sinne. Den är en typisk healingsten och kan ta fram minnen och gammal smärta. Detta för att vi ska kunna transformera dem i kärlek, förlåta och utvecklas genom våra erfarenheter till medvetna och närvarande människor. Chakra: Hjärtchakra

 

Aventurin, gul

 

Gul aventurin är en sten för tredje chakrat, solar plexus. Den stärker din känsla för din egen identitet och hjälper dig som är överkänslig och inte tål kritik att känna dig lugn och avslappnad och inte oroa dig så mycket för din personlighet.

 

Aventurin, röd

 

Röd aventurin är som all aventurin en kvarts. Aventurin är en uppskattad healingsten och den röda aventurinen vill hjälpa dig att få ett andligt förhållande till din överlevnad och till pengar. Den stärker både saklighet, kreativitet och tillit för att du ska kunna stå med fötterna på jorden och känna kraft.

 

Azurit

 

Azurit tränger, som friskt vatten, djupt in i ditt sinnes gömda vrår för att se vad som ligger bakom dina värderingar och idéer. Den är bra vid beslutsfattande då azuritens penetrerande energi väcker det fördolda i ditt medvetande. Det sägs att Mayaindianerna använde den för att väcka det intuitiva och mystiska jaget. Ta hjälp av azurit! Håll den i handen och be dina problemtankar försvinna. Stjärntecken: Skytten Chakra: Hals och panna

 

Azurit-malakit

 

Azurit och malakit tillsammans väcker insikter i hjärtat och stöder förändring. Den vill driva bort arrogans, inbilskhet och fåfänga för att ge plats åt närvaro, mod och insikter. Azurit malakiten ger dig energi och styrka att lyssna inåt och få kontakt med din andliga vägvisare. Chakra: tredje ögat och hjärtat

 

Ben

 

Ben är i många olika ursprungskulturer symbol för det alldra innersta. Maurifolket, samer och många andra ursprungskulturer snidar väldigt vackra saker i ben. I det engelska språket hittar vi uttryck som ”go to the bones” vilket betyder att gå till botten eller till ”pudelns kärna” som man kan säga på svenska. Eftersom elefanterna är utrotningshotade pga. sina elefantbetar är ben ett väldigt vackert alternativ. Ben spricker inte lika lätt som sten och kristall och det är mjukare och mer lättformat men ändå stabilt. Bär ben för att få kontakt med kärnan, skelettet i dig.

 

Bergkristall

 

Bergkristall sägs vara en länk mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar. Bergkristallens energi symboliserar klarhet, vakenhet, balans och synkronicitet. Den sägs harmonisera och sammanlänka vårt medvetande och vår närvaro med universums existentiella kraft. Den har använts i andliga, vetenskapliga och läkande syften i många kulturer världen över. Det finns många olika typer och former av bergkristall som används av healers på olika sätt. 

 

Bildsandsten

 

Bildsandsten är en sandsten och uppstår bl.a. i sanddyner. Den sägs vara en sten för kreativitet, solidaritet och stärkandet av samstämmighet inom relationer och grupper. Den hjälper oss att se in i spegeln som verkligheten håller upp framför oss, förhindra att vi blir bedragna och bedrar oss själva. Den ska stärka och uppmuntra sanningen att framstå för oss så befriande och enkel som den är.

 

Blå Bandagat

 

Blå Bandagat är en kvarts. Den påminner oss om luft, himmel, frihet, rymd, rörelse och skönhet. Det sägs vara en sten för höga andliga tillstånd och kommunikation i sanning och kärlek. Du kan använda den för att fininställa din närvaro till det inre och låta dig inspireras av den lätta energin. Lyft på din sannings vita vingar och låt luften bära dig mot dina inre himlavalv Stjärntecken: Fiskarna Chakra: Hals

 

Blåkvarts

 

Blå kvarts är en mjukt blågrå sten som sägs lindra stress och stödja dig att vara snäll mot dig själv under tuffa tider som skilsmässa, byte av jobb eller vid andra tillfällen när man inte mår så bra. Den stöder dig också att rannsaka dig själv och se vad som är din del i ett problem samtidigt som den gärna lyssnar på dig och ger dig kärlek.

 

Bronsit

 

Bronsit har en magisk glans som sägs ge sin bärare både kraft, pondus och respekt. Redan på de gamla romarnas tid användes bronsiten som amulett för beskydd och kontakt med de goda krafterna i livet. Ha den med dig och låt den påminna dig om att säga ja till överflödet av allt gott i livet.

 

Bärnsten

 

Bärnsten är fossiliserad kåda. Den har haft en framträdande roll i både indiska och indianska kulturer. På medeltiden brände man den som rökelse. I bärnsten, som är omkring 50 miljoner år gammal kan man finna myror, myggor, spindlar och fossiliserade växtdelar. Den sägs förmedla en varm, solig och vis energi som stimulerar kroppens självläkning genom transformation av negativ energi till positiv. Den kan sägas även underlätta knepiga val. Chakra: Solar plexus

 

Cacoxenit

 

Cacoxenite är ett mineral som ofta finns som inneslutningar i kvarts, speciellt i ametist. Cacoxenit sägs balansera psykiska och andliga energier och öppnar dig för en större helhet. Den hjälper mot huvudvärk och hjälper dig att fatta riktiga beslut. Den förenar det andliga perspektivet med ditt eget perspektiv så att du kan känna dig hel i dina beslut, i dina mål och önskningar.

 

Celestin, celestit

 

Celestin/celestit sägs ge ljus och hopp i tider av tung misströstan. Den ska också ge lugn och harmoni. Det sägs att ibland bor de goda feerna som för med sig lycka, framgång och lycksalighet i stenen. Celestin är en riktigt bra presentsten när du med respekt och kärlek önskar någon lycka och framgång. Chakra: Hals

 

Charoit

 

Charoit är en sten för vår tid, för själen och hjärtat. Den kombinerar de andliga höjderna med villkorslös kärlek från det jordiska planet. Charoiten öppnar våra hjärtan, hjälper oss att acceptera andra och förstärker vår givande natur. Den låter oss uppmärksamma vår förening med alltet. Mystikern älskar charoit då den förmedlar och öppnar oss för sanningen att vi faktiskt är exakt där vi ska vara i just denna stund. Chakra: Hjässan

 

Chiastolit, korssten

 

Chiastolit – Korssten Korsstenen symboliserar död och återfödelse och förståelse av det odödliga. Korset är symbol för balans mellan materia och ande. Chiastoliten hjälper oss att ha ett balanserat perspektiv i alla sammanhang. Den associeras med hängivelse, speciellt hängivelsen åt medvetenhet och närvaro, som i sig själv transformerar negativitet. Det sägs att den också hjälper oss att lösa problem av mystisk karaktär på så sätt att den hjälper oss till insikt.

 

Citrin

 

Citrin är en glad och positiv sten som stimulerar oss att se det ljusa i tillvaron. Den hjälper oss att komma till uttryck i sociala sammanhang, ha roligt, skratta och leka. Den kan bäras som amulett för att stärka självförtroendet och tilliten till den egna förmågan att skapa och vara. Den som vill bryta sina egna mönster göra upp med det förflutnas begränsningar kan bära citrin.

 

Citron krysopras

 

Citron krysopras är en gulare variant av krysoprasen. Den gulgröna färgen påminner oss om våren och att vi ständigt är i utveckling. Citron krysoprasen är en sten för dig som har börjat jobba med dig själv. Den vill stötta dig att inte ge upp. Utveckling är alltid bra! Citronkrysopras vill ge dig mer spontanitet och mycket kärlek.

 

Citronkvarts

 

Citron kvarts skapas genom att värma upp ametist, gul kvarts och järn tillsammans till extremt höga temperaturer. Det är uppvärmningsprocessen som ger citron kvarts sin lysande gula färg men en svag ton av grönt. Citronkvartsen med sin oemotståndliga friska lyster är som en vårvind som aldrig slutar blåsa, den piggar upp och tar bort negativa tankar. Den har också det som sägs om kvartsens olika energigivande och energilagrande egenskaper. Du kan tala med citronkvartsen så ger den dig uppiggande råd.

 

Danburit

 

Danburit är en relativt nyupptäckt sten som fått sitt namn från Danbury, Connecticut i USA där den först hittades. Danburit har senare hittats i Japan, Burma, Madagaskar och Mexiko. Den kan ersätta diamant i smycken då den har samma färg, är mycket större och väldigt prisvärd. Danburit har en hårdhet av 7 vilket gör att den passar utmärkt till alla typer av smycken.
Danburit sägs öppna energiblockeringar på ett milt sätt i kroppen och hjälper helare att skicka ljus och kärlek. Den hjälper oss att se något gott i alla hur svårt det än är. Varje människa och situation vi möter i livet är en gåva att ta vara på. Danburit sägs ingjuta positiva känslor inför negativa situationer och personer för att skapa bästa möjliga utgång.

 

Diamant

 

Diamanten har fått sitt namn från det grekiska ordet adamas vilket betyder oövervinnelig. Den symboliserar ett tillstånd av perfektion och behöver således aldrig förbättras eller laddas upp på nytt. Den är också känd som oskuldfullhetens sten, en bärare av renhet, fasthet och den kärleksfulla och öppna självklarhet som vi föddes till denna jord med. Den kan skänka trygghet i relationer och tillit till vår känslomässiga och intellektuella karaktär. Stjärntecken: Väduren Chakra: Alla

 

Diopsid

 

Diopsid är en svart eller mörkt grön ädelsten som har fått sitt namn pga. Av det ljusfenomen med två strålande streck som bildar ett kors på stenens yta. Den svarta diopsiden kallas för ”Black Star” (svart stjärna). Den kommer ofta från Indien och är en populär smyckesten. Den gröna diopsiden sägs hela sorg och tillåta tårar att läka trauma och problem. Den sägs vara en ”gråtsten”. Den svarta stjärndiopsiden sätter dig i kontakt med dina oupptäckta inre möjligheter och öppnar dörrarna för en inre resa utan slut…

 

Dioptas

 

Dioptas hjälper oss att se rikedomen i våra liv och berika vårt varande på jorden med förståelse av att ”igår är blott ett minne, i morgon är endast en dröm och det enda som verkligen existerar är här och nu”. Att leva i denna stund är budskapet hos detta mineral som också stimulerar vårt goda varande. Stjärntecken: Skytten och Skorpionen Chakra: Hjärtat

 

Dumortierit

 

Dumortierit är som balsam för själen, stärker tålamodet och ökar koncentrationen. Motverkar stress och hjälper vid bearbetning av beroenden. Den skänker dig mod, kraft och uthållighet under prövotider och att återta kontrollen över ditt eget liv. Den hjälper dig att förstå varför du befinner dig i nuvarande situation. Den minskar irritation och ilska genom att låta dig se att orsaken finns inom dig själv, dina tankar och attityder. Den gynnar en positiv attityd i alla livssituationer. Den stimulerar dig också att sätta ord på andliga tankegångar och erfarenheter.

Land: Brasilien Chakra: Hals

 

 

Eldopal

 

Eldopalens energi ger oss framsteg, förändring, variation och mystik. Den hjälper oss att se inåt, upptäcka vad som ligger bakom våra många ansikten och förstå de föränderliga upp och nedgångarna i vår existens. Eldopalen är en sten för den utbrände som behöver hitta en vila djupt inne i sig själv. Chakra: Navel till Solarplexus

 

Epidot

 

Epidot är ett grönt, grått till grönsvart mineral som bildar kristaller. När epidot  slipas till smycken kallas mineralet ofta pistacit. Epidot finns som en röd variant och kallas då thulit. Epidot ska ge dig insikten om att vi alla lever i vårt eget lilla universum och ser världen på vårt eget sätt. Precis som grodan på brunnens botten har var och en sitt eget perspektiv. Genom epidotens inspiration får du syn på ditt eget perspektiv och kan öppna dig för andras verklighet. Det ökar acceptansen för dig själv och andra och gör dig mindre rädd.

 

Eudialyt

 

Eudialyt är ett ovanligt silikatmineral som även kan hittas i Småland. Eudialyt har en lysande röd färg som påminner om rubin och är en mycket vacker men lite känslig smyckesten. Den har fått sitt namn från grekiskans ”eu dialutos” vilket betyder ”väl nedbrytbar” då den är lättpåverkad av syra. Eudialyten sägs balansera och harmonisera bas och hjärtchakrat. Det är en jättebra sten för dig som vill uttrycka mer kärlek och acceptans till din omgivning.

 

Falköga

 

Falköga kan inspirera oss att flyga högt ovanför våra vardagliga bekymmer och se vårt liv som en helhet. Den hjälper dig att skapa klarhet i ditt sinne och se djupare mönster i ditt ytligt sett förvirrade jordeliv. Den kan användas för att stärka intuitionen och möjligheten av att se in och se över. Att överblicka situationen är Falkögats styrka. Stjärntecken: Stenbocken Chakra: Tredje ögat

 

Fantomkristall

 

Fantomkristall kallas den bergkristall som innehåller en inneslutning vilken har samma form som kristallen själv. En inre skugga av sig själv. Fantomen stärker kristallens energi. Den skall bidra till en ökning av kristallens renande, fokuserande och klargörande förmåga. Den ger sin energi till samma riktning som dess bärare vill gå.

 

Flinta

 

Flinta har använts som talisman för att ge mental, psykisk och fysisk styrka vid gräl, uppgörelser och konfrontationer. Den kan också stärka bärarens personliga integritet och förmåga att sätta gränser. Detta gäller också i hanterandet av pengar där flinta stärker sunda ställningstaganden och bedömningar. Stjärntecken: Skorpionen

 

Fluorit

 

Fluoriten symboliserar den flytande, eviga strömmen av sinnesintryck från den inre och yttre världen som fyller vårt sinne. Den hjälper oss till koncentration, att se både verklighet och sanning bakom illusionen och både ta in och agera på information utifrån ett objektivt ställningstagande. Stimulerar kreativitet. Stjärntecken: Fiskarna och Stenbocken Chakra: Hjärta, Hals, Panna beroende på färg.

 

Fosfosiderit

 

Fosfosiderit är en rosa lila relativt mjuk smyckesten (3,5-4 Mohs hårdhetsskala). Den poleras ofta och vaxas/ ytbehandlas för att vara mindre känslig i smycken. Den mjuka ofta ljusa lila tonen är helande för själen och för hjärtat. Den stöder dig att uppleva en själfull kärlek och förbinder hjärtat med tredje ögat och kronchakrat. Du kan använda fosfosiderit i ceremonier för att väcka upp din kärlek och andlighet.

 

Fossil

 

För länge sedan trodde man att fossil var lämningar av det som tidigare levde på jorden och som härstammade från stjärnorna. Fossilerna påminner oss om vårt förflutna och kan hjälpa oss att stå stadigare i vår egen historia genom att helt enkelt acceptera vilka vi är. Den ska också stärka positiva effekter vid affärer och i affärsrörelser Stjärntecken: Jungfrun Chakra: Bas

 

Fuchsit med rubin

 

Att ge kärlek och energi till sitt vardagliga liv är Fuchsitens budskap. Den kan stimulera, ge information och en högre grad av närvaro och medvetenhet till dagliga rutiner, hälsa, stress, karriär och medarbetare. När fuchsit förekommer med rubin ges en extra energikick till de vardagliga bestyren. Vår överlevnadskraft kopplas samman med hjärtats harmoni och de rätta besluten kan fattas. Fuchsit stimulerar hjärtats passion. Chakra: Hjärtat

 

Förstenat trä

 

Förstenat trä är lugnande och skyddande. Den kan bäras för ett långt liv i harmoni med naturens element. Den symboliserar det organiska och jordnära. Den lär oss ta hand om våra resurser och i vår kreativitet utgå ifrån det som är här och nu. Den stärker den feminina principen i skapandet. Stjärntecken: Lejonet Chakra: Bas

 

Gaspeit

 

Gaspeit kommer från Grekland, Kanada eller Australien och är en ovanlig äppelgrön mineral. Den är släkt med kalcit. Australiens urinvånare, Aboriginerna, har använt gaspeit att locka fram visioner med. Den sägs också garantera framgång och succé inom olika områden därför att du vågar gå rakt på sak och förvänta dig att allt ska gå supertoppen!

 

Granat, grön

 

Grön granat är en sten för dig som har modet att gå mot strömmen och visa vägen in i nya dimensioner och upplevelser. Den gröna granatens lummighet ger känslan av hopp och förtröstan till moder jords allomfattande helande lugn. Ta ett steg i taget, din resa har börjat!

 

Granat, rodolit

 

Rodolit är en rosa variant av granat. Den har ofta ett stark rosa ton som går åt magenta. Den sägs främja medkänsla och andlig tillväxt och hjälper oss att få perspektiv och se ”the bigger picture” och inte bara vår egen lilla värld. Rodoliten kan stödja dig att skifta medvetandenivå och blir mer närvarande till din större förståelse av livets skeenden.

 

Granat, röd

 

Granat stimulerar vår kontakt med den gudomliga urkraften inom oss. Den ger oss lust, styrka och mod så att vi hängivet kan, vågar och vill uttrycka vår fullkomlighet. Granat öppnar för att kärlekens kraft, förståelse och värme ska komma till uttryck i ditt liv. Lev passionerat och lev fullt ut!

 

Heliotrop, grön jaspis, blodsten

 

Den gröna jaspisen är för dig som fokusera dina krafter och gå framåt på den väg som utmärks av sökandet efter din sanna natur, din inre stillhet och din ödmjukhet inför livets ständiga förändring. Den lär oss att vara här och nu. Heliotrop är för Dig som vill tjäna Kärleken till livet, den gudomliga kärleken. Chakra: Hjärta och Bas

 

Hematit, blodsten

 

Hematiten kan kallas intellektets eller sinnets sten. Den hjälper oss att komma ner på jorden och ”sortera ut” saker i våra tankar. Den är avstressande, skyddande och stärker problemlösning. Teknisk kunskap, matematiskt och logiskt tänkande är kvalitéer hematiten kan locka fram. Hematiten står också för balans mellan yin och yang, manligt och kvinnligt. Chakra: Bas

 

Hemimorfit

 

Vem bär ansvaret för lyckan i ditt liv? Fråga hemimorfiten, den vet. Men du måste vara beredd att få ett ärligt svar. Den kan dra fram bitterhet och gammal ilska som du kanske behöver se innan du släpper den och tar nya kliv ut i det stora, kärleksfulla, ljusblå och turkosa livet. För det finns där också. På skönhetens väg lägger du hemimorfit. Chakra: Hals och Ananda Kanandachakrat även kallad Lyckopunkten Stjärntecken: Vågen

 

Herkimerdiamant

 

Herkimerdiamant sägs hjälpa dig att minnas dina drömmar och vara mera i kontakt med drömmaren i dig. Den balanserar manligt och kvinnligt, skapar harmoni och balans och stärker den villkorslösa kärleken som alltid finns tillgänglig. Den är en andlig läkare och hjälper oss att vara i absolut uppmärksamhet och total spontanitet. Sov med den under huvudkudden så minns du lättare dina drömmar. Det hjälper dig att förstå vilka känslor du förlöser med hjälp av drömmen. Stjärntecken: Skytten Chakra: Hjässan

 

Howlit

 

Howlit sägs kombinera det logiska tänkandet med betraktande och tålamod. Det är en sten för framgång och för att våga följa våra ambitioner hela vägen. Den låter oss inte stanna i tvekan utan stödjer att vår energi kommer till uttryck. Howliten bearbetar en självisk, negativ och kritisk attityd för att släppa fram oskuld och styrka. Stjärntecken: Tvillingarna Chakra: Hjässan

 

Iolit

 

Iolit kallas även vattensafir. Dess mörka blå färg påminner oss om havets djup. Iolit sägs stödja intuition, inre seende, stimulera visioner och har använts i shamanska healingceremonier och inre resor. Den kan också användas vid guidade meditationer och visualiseringar, vid astrala resor och reinkarnationsresor. Iolitens nyckelord är närvaro till vårt inre djup.

 

Jade, grön

 

Den gröna jaden är en lyckosten som dyrkats i Asien i 1000-tals år. Jade stödjer oss att förverkliga våra möjligheter, vara tålmodiga och trogna vårt mål. Den utstrålar både kraft, stillhet, makt, frid och inre harmoni.  Jaden är kejsaren bland stenarna och påminner oss om jordens rikedom och storhet och att vi rymmer denna storhet och denna rikedom själva samtidigt som vi är en del av den. Du är den kärleksfulla kejsaren i ditt eget rike. Stjärntecken: Väduren, Tvillingarna, Oxen och Vågen Chakra: Hjärtat

 

Jade, lavendel

 

Lavendel jade är den ljust syrenfärgade eller lila jaden. Den tillägnas Quan Yin, den feminina buddhan, barnens och kvinnornas beskyddare. Hon med det andliga hjärtat. Lavendeljade är en sten för intuition, medlidande och medkänsla och samtidigt som ditt hjärta gläds i kärlek och livsbejakelse.

 

Jade, vit

 

Den vita jaden symboliserar den subtila, änglalika och transcendentala verkligheten som döljer sig bakom allt. Den relaterar till känslolivet, månen och den receptiva aspekten av våra liv. Vit jade är oskuldsfullhet, stillhet och transparens. Den vita jaden är en sten för det stillsamma extatiska ljuset, för den allomfattande visdomen och det gudomliga inre inom var en av oss. Vit jade vill hjälpa dig att minnas att du är skapad i kärlek. Det är sanningen. Bär vit jade för tålamod, skönhet och ödmjukhet.

 

Jaspis, bild

 

Bildjaspis eller landskapsjaspis som den också kallas har fått sitt namn för sitt utseende. Varje sten är ett litet landskap – som en öken med berg och dalar. Bildjaspis kan hjälpa dig att ta fram dolda tankar, minnen och drömmar som finns i det undermedvetna. Bildjaspis är en sten för solar plexus chakrat och baschakrat. Det sägs att den hjälper dig att hitta din plats i livet där du finner det lätt att ta ansvar och kan överblicka ditt eget både inre och yttre landskap.

 

Jaspis, brecci

 

Breccijaspis påminner dig om att ha fötterna på jorden och känna din kropp, när du är närvarande i nuet kan du intuitivt se din del av sammanhanget och få en känsla av hur allt hänger samman. Jaspis har använts som en skyddande talisman i många olika kulturer.  Den ska hjälpa dig med din hälsa, med att få kontakt med tidigare liv och stödja dig när det är dags att gå vidare.

 

Jaspis, dalmatiner

 

Dalmatiner jaspis är en ljus jaspis med svarta fläckar och som liknar en dalmatinerhund. Den sägs vara bra för självrannsakan och för att se att allting har två sidor, en positiv och en negativ. Med dalmatinerjaspisens hjälp kan du lära dig balansera det onda och det goda för bästa möjliga utgång. Den lär dig att hålla dig väl med alla naturens krafter och inte ducka för det svåra. På så sätt är den också ett stöd i långa relationer av alla de slag.

 

Jaspis, gul

 

Gul Jaspis symboliserar vår önskan att skapa himmelriket på jorden. Den kan mildra den oro kring sociala prestationer och statusstress som kan kännas i solarplexus. Den hjälper oss att finna bekräftelse inifrån där bejakandet av vår egen sanning och vår upplevelse av balans och harmoni är måttstockarna. Stjärntecken: Tvillingarna Chakra: Solar plexus

 

Jaspis, hematit

 

 

 

Jaspis, kambaba

 

Kambaba jaspis kommer från Madagaskar eller Sydafrika. Den är en exotisk och mystisk sten som ingjuter inre frid och lugn i sin bärare. Den gröna färgen och det mörkgröna mönstret med cirklar och fläckar. Kambaba jaspis är en sedimentär sten som består av kvarts och stromatolit. Stromatolit är fossiliserade skikt av fossila mikroorganismer som är 3,5 miljarder år gamla och anses vara de första spåren av liv på jorden. Kambaba jaspis kan också heta stromatolit jaspis, krokodilsten, krokodiljaspis eller olika varianter på Kambamba, Kabama eller Bambamba.

 

Jaspis, krysantemum

 

 

 

Jaspis, leopardskin

 

Leopardskinsjaspis har en beige fläckig färg som påminner om en djurhud. Den sägs hjälpa dig att hitta ditt skyddsdjur, ditt totemdjur och förstärker shamanska övningar som t.ex. att arbeta med en shamantrumma och göra trummresor. Den beskyddar den som söker och stöder dig att hitta avslappning även i situationer som kan kännas pressande. Affirmation: Jag är beskyddad. Chakra. Bas och solar plexus

 

Jaspis, ocean

 

Ocean jaspis bryts endast i Madagaskar och är en sällsynt form av jaspis. Det spännande cirkel och fläckmönstret i stenen finns i nyanser av grönt, brunt, rött, gult, blåaktigt och vitt. När samma mineral bryts på andra platser på jorden kan det bl.a. heta poppy-jaspis eller orbicular jaspis. Ocean jaspis sägs ha positiva vibrationer och kan pigga upp och hjälpa dig att släppa negativa känslor. Den stödjer dig till ökad självkännedom och därmed bättre självförtroende. Poppy, ocean eller orbicular jaspis är en sten för solar plexus och hjärtchakrat.

 

Jaspis, regnbåge

 

Regnbågsjaspis påminner oss om att vi inte är här på jorden bara för vår egen skull. Vi är också här för att ge glädje och kärlek till andra, hjälpa andra att göra upp med sitt förflutna och förverkliga sitt hjärtas önskningar. Jaspis har burits av shamaner för dess skyddande och helande kvalitéer samt för dess förmåga att grunda och ”jorda” oss. Chakra: Hjärta

 

Jaspis, röd

 

Jaspis lyfter fram din naturliga skönhet genom att stärka vitalitet och livskraft. Tillförsikt till vår egen väg genom livet och till universums skapande kraft ger skönhet och kraft. Jaspis stöder oss genom livets naturliga processer såsom graviditet, födelse, pubertet och åldrande. Det indianska ordet för röd jaspis betyder ”regnbringare” och den användes i ceremonier för att be om regn. Röd jaspis har också traditionellt använts i slagrutor. Egyptierna förknippas röd jaspis med blodet av Isis och den användes i fall av omfattande blödning. Chakra: Bas

 

Jaspis, snäckskal

 

 

 

Jaspis, snäckskalsfossil

 

 

 

Jaspis, svart 

 

Svart jaspis är en bra beskyddare mot din egen och andras negativitet. Den stödjer dig vid psykiska övergrepp såsom missunnsamhet, skadeglädje och avundsjuka. Den hjälper dig att fördjupa dina rötter i jorden, att stå stadigt även när det stormar och ta hem dina projektioner så att verkliga möten kan ske. Chakra: Bas

 

Jet

 

Jet skyddar sin bärare mot sjukdomar och våld. Den kan fördriva skrämmande tankar och rädsla. Jet stöder stabilitet dina affärer och personliga ekonomi. Den balanserar baschakrat och väcker kundalinikraften och sägs lugna och mildra depressioner. Chakra: Bas

 

Jordgubbskvarts

 

Jordgubbskvarts är en rosa kvarts med en vibration av lugn och tillförsiktigt.  Jordgubbskvartsens budskap är ”Ta vara på dagen”. Det är en sten för dig som vill känna tacksamhet, vara generös och förstärka kärleken i ditt liv. Det sägs att man kan bära jordgubbskvarts för att locka till sig sin ”soulmate”. Att möta en själsfrände kan vara en stor utmaning då nära relationer ofta drar upp det som vi försöker dölja med oss själva.

 

Järnmeteorit

 

Järnmeteoriten från Arizona är en önskesten som kommer till oss i ett stjärnfall ifrån universums rymd av möjligheter. Den kommer med frågan om livet och dess möjligheter. När vi bär den med oss ställs frågan in till oss och svar kommer att komma till dig lyckliga bärare om ditt liv och dina möjligheter. Därmed hjälper den dig också att skapa tilltro till dina visioner.

 

Kalcedon

 

Kalcedon är en halvklar, mjölkig, mjukt blåaktig kvarts som använts i ceremonier hos de Amerikanska Indianerna. Den symboliserar stabilitet, tålamod, medkänsla och förmågan att ta ett steg tillbaka och bevittna rörelserna i vårt sinne innan vi uttrycker oss. Kalcedon är en sten för din sanning, i all enkelhet. Chakra: Hals

 

Kalcit, blå

 

Blå kalcit ger energi till kommunikation och inre seende, den stöder det sublimas närvaro i vår vardag, hjälper dig att kyla ner hetsiga tankar och ge plats till filosofiska och luftiga funderingar som tar dig ovan molnen, till friden där sinnet får vila och själen slå dansa bland molnen. Chakra: Hals och tredje ögat

 

Kalcit, grön

 

Grön kalcit hjälper oss att koppla samman helheten med vårt eget hjärta.

 

Kalcit, guld

 

Guldkalcit symboliserar kontakten med det högre jaget. Ditt hjärtas känsliga röst som alltid är i kontakt med helheten och sanningen. Kalcit stimulerar det gudomliga inom varje område och aspekt av vårt varande på jorden. Kalciten är en världslärare i uppmärksamhet och i uppskattning av naturens outsinliga kreativa kraft. Chakra: kronchakra.

 

Kalcit, honung

 

Honungskalcit är en tröstare, den ger dig värme och sötma när du känner dig sargad och trött. Den varma sensuella energin lockar dig till andra tankar, till andra nivåer av medvetande där tankarna i ditt sinne flyter fritt och glatt och fastnar inte i gamla negativa minnen som du redan lämnat bakom dig. Chakra: Navelchakrat

 

Kalcit, orange

 

Orange kalcit kopplar samman det gudomliga med ditt andra chakra, med din trygga närvaro i dig själv. Du känner dig välsignad, din närvaro, din kropp, hela du är här av en anledning. Det gudomliga lever sin mening genom dig. Chakra: Navelchakrat

 

Kalcit, rosa, mangankalcit

 

Rosa kalcit eller mangankalcit som den också kallas är det andliga hjärtats sten. Den viskar i ditt öra att du ska ta hand om dig därför att du är det finaste du har. När du tar hand om dig och gör dig själv lycklig gläds hela universum med dig. Chakra: Hjärtat och den rosa vibrationen

 

Kalcit, vit

 

Vit Kalcit symboliserar det sublima, det allomfattande, det som genomstrålar allt, det som alltid är där även när vi inte ser det, det vita ljuset och den healing som ödmjukheten inför det stora ger oss i vår vardag.

 

Kalkopyrit

 

Denna sten har använts för att leta rätt på försvunna föremål. Den sägs också ”försvinna” för att samla information som kan vara till nytta för stenens användare. Kalkopyrit är mystikerns sten. Den är utmärkt att använda i meditation för att uppnå och behålla tillståndet av ett stilla sinne. Chakra: Mellan Naveln och Solar plexus samt Hjässan.

 

Karneol

 

Karneol skyddar mot avundsjuka, rädsla och hat och hjälper oss att släppa sorg och ledsamheter. Den hjälper oss att se sambandet mellan känslomässiga tillstånd och vårt inre Jag. Budskapet den förmedlar är: Eftersom Du är kärlek finns det inget annat att göra för Dig än dela med Dig av den kärleken. Lev din kärlek! Stjärntecken: Kräftan, Lejonet och Oxen Chakra: Navel

 

Kattöga, krysoberyll

 

Denna typ av ljusfenomen uppstår pga. Av fiberstrukturen i mineralet. Kattöga är den typiska lyckostenen. Dess förmåga att återspegla ljuset på sitt fokuserade sätt inspirerar oss att låta vårt eget energisystem räta ut sig, sträcka på sig och gnistra inom oss, så att vi kan återspegla den extatiska lycka som naturen omger oss med på vår älskade moder jord. Känn hur du gnistrar och sprakar, jamar kattögat till dig i det tysta.

 

Kavansit

 

Kavansit är en ovanlig kristall som bara finns i ett litet område i Indien. Den är strålande klarblå med små fina kristaller

 

Korall

 

Korallen bär med sig kraften från havet, överlevnadskraft och lust. Den läker emotionella sår från obesvarad eller förnekad kärlek och den hjälper oss också med sexuella och emotionella problem i relationer då den förbinder det känslomässiga med det kroppsliga. Stjärntecken: Fiskarna Chakra: Bas och Navel

 

Krysokolla

 

Krysokolla symboliserar horisonten – mötet mellan den oändliga himlen och jorden. Den förbinder det emotionella med det mentala och ger dig kraft att tala från ditt hjärta. Det är poetens sten. Krysokolla hjälper dig att samla dig här och nu, där det inre möter det yttre, där oändligheten möter vårt varande. Chakra: Hals och Hjärta

 

Krysopal

 

Krysopal är en sten för småfolk, troll, skogsrå, devor och andra mystiska naturväsen i vår omgivning. De kan ställa till hyss och hjälpa oss på många olika sätt. De lyssnar på våra omedvetna önskningar och gör vad de kan för att tillfredsställa dem. Så se upp! Vad som helst kan hända! Stjärntecken: Skytten och Väduren, Chakra: Hjärta och Solar plexus

 

Krysopras

 

Krysopras symboliserar skillnaden mellan våra äkta känslor och våra ”programmerade” känslomässiga reaktioner. Det är den perfekta stenen för en ”dramakung” eller ”dramadrottning” som agerar ut sina neurotiska mönster i stället för sin sanning. Chakra: Hjärta och Solar plexus

 

Krysopras, citron

 

Citronkrysopras sägs inspirera dig att börja ta itu med dig själv och dina gamla mönster. Den ska stödja dig att vara uthållig så att ditt arbete verkligen leder till att du älskar dig själv mer än någonsin. Krysoprasen sägs också stödja oss att säga nej och skapa utrymme runt oss själva så att du kan slappna av och vara dig själv. Citron krysopras är en sten för solarplexus chakrat och hjärtat.

 

Kunzit

 

Kunzit hittades först i Kalifornien 1902 av Georg F. Kunz, därav namnet. Den rosa kunziten sammanlänkar oss med den villkorslösa kärlekens själva källa. Den balanserar och renar på alla nivåer. Den blå kunziten förlöser med sanningens läkande kraft dina allra innersta hjärtesorger så att du kan som ett barn med en vuxens insikter säga ja och känna tillit till livet självt. Stjärntecken: Skorpionen, Oxen och Lejonet Chakra: Hjärta, tredje öga, och hals

 

Kyanit, blå

 

Kyanit symboliserar varandets stillhet. Det är en sten speciellt för tredje ögat (pannchakrat) och halsen. Den stimulerar och underlättar meditation och den hjälper oss att vara uthålliga i aktiviteter som normalt skulle göra oss trötta och energifattiga. Kyanit låter oss kommunicera med oss själva och hitta både motivation och energi inom oss för vår uthållighet. Chakra: Hals och Panna

 

Kyanit, grön

 

Grön kyanit är en sten för försoning. Den hjälper oss att prata från hjärtat med varandra, se varandra med nya ögon och mötas på nytt. Grön kyanit hjälper oss att bli av med negativitet och renar även andra stenar från negativa energier. Öppnar hjärtchakrats högre vibrationer.

 

Labradorit, spektrolit

 

Labradorit eller spektrolit som den också heter hjälper oss att se att människan är en ”ljusvarelse”. Att vi har förmågan att gå bortanför vårt förflutna och våra idéer om framtiden och att vi kan omfamna den oändliga ström av möjligheter som stunden erbjuder. Spektrolit – labradorit är en sten för det meditativa varandet. Chakra: Hjärta och Panna

 

Lapis lazuli

 

Det sägs att Lapis lazuli har existerat sedan tidernas begynnelse, att den hjälper oss att finna esoterisk och mystisk kunskap och att den också förstärker vår visdom så att vi kan förstå denna kunskap. Lapis lazuli stärker inre seende, meditation och en djup förståelse av människan. Stjärntecken: Skytten Chakra: Halsen och Panna

 

Larimar

 

Larimar är den vackert ljus turkosblå stenen som född ur vulkanen och funnen i havet påminner oss om legenden om Atlantis. Den finns endast i Dominikanska republiken i Västindien. Det är en mycket uppskattad smyckesten och har även namn som Delfinstenen, Atlantis sten och blå pectolit.  Larimar sägs stödja oss att klippa känslomässiga band och beroendemönster genom att få tillgång till en högre klarhet, förståelse och kommunikation. Det är en lyckosten att sätta oss i kontakt med himlens höjder och havens djup. Vad kan vara bättre än så? Chakra: hals, hjärta och lyckopunkten

 

Lavasten

 

Lavasten är den svarta och porösa sten som lava stelnar till under vissa omständigheter. Den kan även kallas basalt. Lavasten kan ofta ha gropar och håligheter i sig och vara kompakt svart till skiftande i grått. Jordens olika vulkaner ger olika typer av lavasten. Lavastenens egenskap är att ge oss elden och kraften tillbaka, den stärker människor som går igenom förändringar och behöver släppa taget om det gamla och ta emot det nya med ett öppet sinne. Du kan ha lavasten i din medicinpåse när du ber elden om hjälp i ditt liv, när du vill bli av med depressiva beteenden och negativa tankar som håller dig tillbaka. Lavasten är en bit materialiserad eld. Den säger till dig att inte vara rädd. Det är bara en förändring som sker…

 

Lemurian bergkristall guldorange

 

Lemurien sägs vara en civilisation för länge länge sedan, i likhet med Atlantis, där människor balanserade de andliga och fysiska aspekterna av livet och levde i enhet. Den guldorange lemuriankristallen balanserar ditt andra och tredje chakra. Den stödjer dig att vara enkel och tillgänglig i dina relationer samtidigt som du får utrymme för att vara den du är och leva ut din personlighets olika aspekter. Det ger dig upplevelsen av att du är andlig och gudomlig.

 

Lemurian bergkristall rosa

 

Lemurien sägs vara en civilisation för länge länge sedan, i likhet med Atlantis, där människor balanserade de andliga och fysiska aspekterna av livet och levde i enhet. Den rosa lemuriankristalllen balanserar din kärlek till ditt inre barn och din relation till dina föräldrar och alla dina förfäder. Den rosa lemurian hjälper dig att ta fullt ansvar för ditt genetiska arv och hela dig och de generationer som var före dig så långt bak i tiden som du behöver.

 

Lemurian bergkristall transparant/vit

 

Lemurien sägs vara en civilisation för länge länge sedan, i likhet med Atlantis, där människor balanserade de andliga och fysiska aspekterna av livet och levde i enhet. Lemurian transparanta eller vita kristaller är mycket omtyckta och sägs stödja din meditation, ditt inre ljus och din närvaro till den gudomliga inom allt och alla.

 

Lepidolit

 

Lepidolit hjälper oss att ta oss igenom förändringar av alla de slag och gör att vi upplever förändringens konsekvenser som mildare. Den tar fram det inre barnets öppna och accepterande kärlek i oss och till oss själva. Lepidolit stärker också uppriktighet och ärlighet. Stjärntecken: Våg Chakra: Hals och Panna

 

Lepidolit, lavendel

 

Håll en lavendellepidolit i handen när du är rädd att släppa taget, när du vill och behöver ha full tillit till livet självt och låta dig stiga eller falla i oändlighet. När du reser genom förflutet liv och möjliga framtider på din väg till ett nytt liv, ett nytt tänkande, en ny existens, ett nytt jobb, en ny partner kan du få stöd av lavendellepidoliten. Den viskar lugnande ord, smeker dig över huvudet och viskar: ”Även detta kan du gå igenom”. Chakra: Hjässa

 

Magnetit

 

Mediterar du med magnetit kan du uppleva kontakt med den universella energin. Den kan användas för att fördriva sorg, rädsla, ilska, beroende och negativa band. Magnetit skapar kontakt mellan sin bärare och jordens närande och grundande krafter. Den ger tålamod. Stjärntecken: Väduren, Stenbocken, Vattumannen och Jungfrun Chakra: Bas

 

Malakit

 

Malakiten är en helande och balanserande sten. Den absorberar negativ energi och kan användas vid smärta eller spänningar i kroppen. Malakiten hjälper dig att våga förändras, att släppa taget om det förflutna och färdas in i förändringarnas och det levande livets myriader av möjligheter. Den stödjer utveckling och förmåga att ta itu med problemen och se lösningarna som alltid finns där. Chakra: Hjässa, Hjärta och Bas

 

Meteorit

 

Meteoriten är en önskesten som faller från stjärnorna med universums alla möjligheter inom sig. Den kommer till dig med frågan om ditt liv och dina möjligheter. Du är unik, glöm inte det. Stjärnorna blinkar för dig och dina visioner. Bär meteoriten på dig och frågan kommer att ställas till dig: Vem är du? Chakra: Alla

 

Mjölkkvarts

 

Mjölkkvarts eller snökvarts som också kallas vit kvarts ger oss en känslomässigt rogivande och mjuk energi. Den stöder din närvaro och din förundran över livets magi i det vardagliga. Att mjukt närma sig livets alla aspekter är denna vackra stens medicin. Mjölkkvarts relaterar till alla chakra och främst kronchakrat.

 

Mokait

 

Mokait symboliserar kontakten mellan din kropp och ditt intellekt. Den stärker ditt förhållande till din kropp och dess behov. Mokait hjälper dig att vara ståndaktig envis och öppen för din kropps signaler. Säg: ”Jag älskar och värdesätter min kropp som ett tempel.” Chakra: Rot och solar plexus.

 

Moldavit

 

Moldavit är ett mörkgrönt glasmaterial som bildats vid ett meteoritnedslag i Moldavien. Den kommer till människor som söker sin läkning och som blottar sina sår för existensens helande kraft. Moldavit hjälper den som vill finna nya möjligheter och stjärnfall i sin inre rymd. Stjärntecken: Alla och framförallt Skorpionen Chakra: Hjärta

 

Moquikula

 

Mochikulan kommer från sydvästra USA och består av järn och sandsten. Amerikanska indianer från området kring Moquiöknen använde kulorna att spela och leka med. De sägs också att Mochikulan kan användas för att se; visioner, inre resor, förflutet och möjlig framtid. Även andlig förståelse och kunskap kan hämtas ur kontakten med den goda vän som Mochikulan kan vara. Chakra: Bas

 

Morganit

 

Morganit symboliserar kärleken i våra liv och hjälper dig att växa. Den är också bra för jämlikhet i äktenskapliga relationer, mellan könen eller mellan olika raserna. Morganit skänker oss både tålamod, respekt och kärlek till livet i sig själv. Den är en utmärkt gåva till brudparet och nysambos! Chakra: Hjärta och Bas

 

Mossagat

 

Mossagat stimulerar oss att se det vackra i allt som omger oss. Den är allmänt stärkande men framförallt stärker den ett dåligt självförtroende och ger kraft åt positiva aspekter hos personligheten. Mossagaten påminner oss om naturens självläkande krafter och eviga vishet. Chakra: Hjärta

 

Månsten

 

Månstenen påminner oss om den stillsamma kraften hos tålamod och väntan i tillförsikt. Den har fått sitt namn från månen ljus som vägleder oss om nattens. Precis som månen och som din inre visdom speglar månstenen tillbaks det ljus som faller på den i ett vackert och magiskt skimmer.  Månstenens natur är receptivitet och acceptans, att i stillhet betrakta livets skeenden, årstiders växlingar, dygnets rörelse mellan natt och dag. Den vakar över dig och lyser upp mörkret så att du ska kunna finna din väg hem.

 

Nuumit

 

Nuumit är en av jordens äldsta stenar, den är alltså flera miljarder år gammal och väldigt sällsynt. Den har fått sitt namn efter den Grönländska fyndorten Nuuk. Den svarta stenen med små små glitter i regnbågens färger ger oss känslan av en kärleksfull oändlighet. Du kan använda nuumit för att balansera dina chakra och ”stämma dig” så att du är i resonans och i samklang med hela universum.

 

Ny jade, serpentin

 

Serpentin, Ny jade bär liknande egenskaper som serpentin och som jade. Dess milda gröna energi påminner om vårens första dagar, innan värmen men med ett hoppfullt löfte om positiva förändringar. Den är feminin och receptiv till sin natur, den vill inte utan önskar, den hoppas utan att kräva, den vet vad smärta är men stannar inte kvar där, den beskyddar utan att lova. Den är skör men rymmer mycket styrka. Chakra: solarplexus och hjärtat

 

Obsidian, guld

 

Guld obsidian är ett svart vulkaniskt glas med ett ljuvligt gyllene skimmer. Obsidian sägs vara en beskyddande sten som hjälper dig att hålla rätt kurs när du reser genom dina rädslor. Guldobsidian väcker din lust och dina begär och tar dig bort från förminskande tankar om dig själv. Den samlar dina tankar och stöder dig att fokusera på det som är viktigt, nämligen du själv!

 

Obsidian, mahogny

 

Mahognyobsidian ger oss styrka när vi behöver den. Den ger oss kraft att genomföra vårt livsverk och fullfölja våra intentioner och ambitioner. Obsidian skyddar oss mot negativitet och negativa tankar. Den kan användas för att ta bort stress och energiblockeringar. Chakra: Bas

 

Obsidian, regnbåge

 

Regnbågsobsidian sägs vara en sten som skyddar mot depression och negativa tankar om oss själva och vår förmåga. Det är en sten för känsliga människor. Regnbågsobsidian sägs vara bra för att lösa upp chock i kroppen och i sinnet, den stödjer dig att gräva djupt i dig själv och förlösa det som håller dig tillbaks från din lycka. Chakra: bas och hela chakrasystemet

 

Obsidian, snöflinga

 

Snöflingeobsidian tillåter oss att se onödiga och förlegade tankemönster i vårt sinne. Den symboliserar livsbejakelse och frihet från upprepningstvång och självförnekelse. Den hjälper oss att ge upp våra masker, visa vika vi är och bli känsligare för både kärlek och skönhet. Chakra: Bas

 

Onyx

 

Onyx kan användas till att läka sorg, stärka självkontroll och stimulera klokt beslutsfattande. Den ska ge både lycka, framgång och tur. Framförallt hjälper onyxens receptiva karaktär oss att absorbera de krafter och energier från livet och universum som vi behöver.  Onyxen är också en sten som bärs som amulett för beskydd och mot rädsla. Stjärntecken: Lejonet Chakra: Bas

 

Opal

 

Opalen stärker vår individualitet och personliga utryck och hjälper oss att acceptera och förändra personlighetens sämre sidor. Den stimulerar den kreativitet som ryms inom oss och ger oss inspiration och fantasi att skapa vår framtid med. Stjärntecken: Kräftan, Vågen, Fiskarna och Skorpionen Chakra: Alla

 

Opal, blå

 

Den blå opalen från Anderna är ljust turkosblå och har ett tydligt budskap! Det är dags nu att låta hjärtat få tala. De Andinska bergen har gett oss en sten som vill bidra med självförtroende, mod att gå för det vi vill och uttrycka vårt hjärtas röst. Vill du ge någon en lyckospark i baken, en uppmuntran att följa sin längtan, ett stöd att våga följa sitt hjärta. Ge den personen en blå opal från Anderna! Chakra: Hals och Hjärta

 

Opal, boulder

 

Opalgnistrande blågröna eller eldsprakande gula och röda färger sprickor eller bubblor i brun moderssten. Denna sten symboliserar kontakten mellan jorden, gravitationens kraft och stjärnorna, de klart lysande idéerna. Den energi som för samman ytterligheter, förenar människor och ger plats för en utveckling som gagnar livet och människorna. Chakra: Alla

 

Opal, grön

 

Grön Opal från Peru sägs läka inre konflikter. När du mediterar med grön opal kan du drömma eller dagdrömma för att både se och finna lösningar på dina problem. Grön opal hjälper dig att förena din personlighet och ditt hjärta, den hjälper dig att älska dig själv så som du är lite mer och bli en hel människa.

 

Opal, rosa

 

Rosa opal kommer ofta från Peru och är en sten för hjärtat. Du kan hålla den när du mediterar för att ta fram medkänsla och healing av smärtsamma minnen, speciellt i relationer. Opal i alla sina former är en sten för hopp och förtröstan. Den hjälper dig att få kontakt med dina känslor på ett mjukt och försiktigt sätt. Rosa opal är en sten för inre frid och för att läka nära relationer och intimitet. Du kan våga älska igen.

 

Oxöga

 

Oxöga förankrar oss i jorden. Den stabila energin hjälper oss att stå fast vid det vi tror på och det vi upplever att vi är. Uthållighet och styrka är kvalitéer som oxöga stimulerar. Förmågan att se och inte vara identifierad utan vila tryggt i moder Jords famn. Stjärntecken: Oxen Chakra: Bas

 

Paua, abalone snäckskal

 

Abalone betyder havsöra. Abalone och Pauasnäckan tillhör samma grupp "Pärlostron" och finns i Stilla havet och i Indiska oceanen. Paua har en underbart skimrande pärlemor som påminner oss om havets skimmer.  Abalone påstås vara särskilt bra att lugna känslor och besvärliga situationer med.  Om du ska arbeta dig igenom en känslomässigt svår situation, ett känsligt samarbete med en annan människa eller behöver skapa en känslomässigt positiv attityd på din arbetsplats är Pauasnäckan bra att ha i närheten. dess vackra skimmer och energi bjuder in till en havsmeditation och till närhet till våra känslor på ett odramatiskt sätt.

 

Peridot, olivin

 

Peridot som även heter olivin eller krysolit är en bärare av balans och harmoni mellan hjärtat och den personliga kraften. Den stöder dig att rena och få samman din ditt hjärtas röst och din personliga vilja. När din viljekraft och din kärlek är en helhet, en enhetlig kraft kan du förflytta berg och leva ett liv i harmoni och välbefinnande.

 

Peristerit

 

Peristerit är en variant av månsten med inslag av svart. Det svaga återspeglande skimret i denna sten påminner oss vår egen återspeglande förmåga, vår skörhet och ödmjukhet inför vår omgivning som speglar sig i oss. Peristerit symboliserar även månens kraft, tidvattnet inom oss och de cykliska förändringar som vår kropp ständigt påverkas av. Chakra: Navel och Panna

 

Pertit

 

Pertit är en förening av två olika fältspatmineral oftast är förekommer den ena som strimmor i den andra. Pertit har fått sitt namn från fyndorten Perth i Australien. Den laxfärgade pertiten sägs kunna användas för att förstärka en healingprocess och stimulera och ge kraft till andra kristaller. Den är bra på att stödja där det behövs stöd och ge energi där det saknas energi. En snäll vän vid behov.

 

Picassomarmor

 

Picassomarmor symboliserar intuition och förmågan att tolka den intellektuellt. Den ger förståelse för den väg vi valt i livet och stimulerar styrka och uthållighet när livet förändras på andra sätt än vi planerat. Picassomarmor stöder dig att ta totalt ansvar för dina val i livet Chakra: Alla

 

Porfyr

 

Älvdalsporfyren är en unik svensk sten lika hård som rubin eller safir. Den bildades för 1,7 miljarder år sedan och är en vulkanisk bergart. Porfyren är en skyddande sten som grundar dina beslut i vardagen och stöder dig att vara ihärdig i dina åtaganden. Uthållighet är det sanna framgångsreceptet och porfyr är beredd att stödja dig hela vägen fram.

 

Prehnit

 

Prehnit är en sten för drömmande och kreativt tänkande. Den stärker meditation, avslappning och att ur djupet av sig själv plocka fram minnen eller insikter. Prehnit har använts för att förutsäga framtiden framför allt inom området andlig och personlig utveckling. Chakra: Hjärta

 

Pyrit

 

Pyriten påminner oss om solen och själens strålande kraft, den fyller din aura med positiva vibrationer och fungerar som en sköld mot negativitet. Pyriten hjälper dig också att ha en lättsam och närvarande attityd runt pengar så att du kan skapa en sund ekonomi för dig själv. Pyrit är en sten för beskydd. Bär den på dig när du är på farligt uppdrag eller när du är omgiven av negativ energi. Stjärntecken: Lejonet Chakra: Solar plexus och Navel

 

Påfågelkoppar, bornite

 

Bornite eller påfågelkoppar är en sten för riktig lycka och välgång. Dess budskap är att livet i sanning är en äkta glädjefylld och fantastisk upplevelse som vi kan ta emot i hela sin rikedom. Den stimulerar själen att inte fastna i resignation utan söka nya höjder och lycksaligheter i stunden. Stjärntecken: Kräftan Chakra: Alla

 

Pärlemor

 

Pärlor och pärlemor symboliserar renhet, ärlighet och oskuldsfullhet. De är stjärnor födda ur oceanens djup. Den för med sig andlig vägledning, uppriktighet och sanning till situationer som behöver det. Pärlan ger oss hopp att själsliga sår kan läkas till inre skimrande visdom. Stjärntecken: Kräftan och Tvillingarna Chakra: Alla

 

Regnbågsmånsten

 

Regnbågsmånsten med sitt sagolika blå skimmer och färggranna regnbågar är en sten för den inre gudinnan. Den stöder dig att återuppväcka och behålla kontakten med din medfödda kvinnokraft. Förväntan och att ivrigt önska sig något ifrån hjärtat är energi som denna magiska livsbejakande sten sätter dig i kontakt med. Regnbågsmånstenen är en sten för alla chakra och hela dig.

 

Rodokrosit

 

Rodokrosit ger oss kärlek och balans i relationer. Den förmedlar en pulserande elektrisk energi, universums kraft som är det starkaste av allt - kärlekens kraft! Den hjälper till att skapa nya världar, världar av kärlek och förhoppningar för sin användare. Stjärntecken: Skorpionen och Lejonet Chakra: Bas, Navel och Solar plexus

 

Rodonit

 

Rodonit balanserar vår inre manliga och kvinnliga energi, vår yin yang energi. Rodonitens energi bidrar med harmoni och balans i kroppen och de materiella aspekterna av livet samt ger oss kontakt med universums kärleksenergi. Rodoniten har kallats "kärleksstenen" och hjälper oss att lyssna till våra möjligheter inom kärlekens område. Stjärntecken: Oxen Chakra: Bas och Navel

 

Rosenkvarts

 

Rosenkvarts initierar kärleken till oss själva. Den ger lugn och känslomässig förtröstan. Rosenkvartsen stimulerar kontakten med vårt inre barn, stödjer oskuldsfullhet, sårbarhet och tillit. Den förbinder den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav. Chakra: Hjärta, Navel och Bas

 

Rubin

 

Rubinens budskap är att ingenting är för bra för dig. Låt rubinen påminna dig om din livskraft och din passion. Rubin är för dig som vill ta plats! Låta dina drömmar göra världen till en bättre plats att vara i. Tillåt din kreativitet och inre eld ge dig en plats på livets scen som du älskar och är stolt över. Rubinen stöder dig att ta nya tag och inte ge upp när det känns som om du har allt emot dig.

 

Rubin med zoisit

 

Rubin med zoisit är grön zoisit med inklusioner av röd rubin. Det sägs vara en sten för att balansera passion, harmoni och kärlek. Rubin med zoisit kan ge energi och vitalisera ditt energifält, stabilisera dina känslor och stödjer dig att inse ditt eget värde och din potential. Den sägs också inspirera till sexualitet, öka din lust och dina sexuella begär. Rubin med zoisit är en sten för bas- och hjärtchakrat.

 

Rutilkvarts

 

Rutilkvarts är känd för sina "venushår" eller "kärlekspilar" som rutilkristallerna också kallas. Den stabiliserar relationer och äktenskap. Den hjälper oss att ta reda på roten till en sjukdom eller ett problem. Rutilkvartsen kan också användas för att medvetet stimulera sexualiteten. Stjärntecken: Tvillingarna och Oxen Chakra: Bas

 

Ryolit

 

Ryolit representerar förändring, mångfald och utveckling. Den hjälper dig att bryta igenom barriärer i ditt sinne för att finna det transcendentala och lycksaliga tillståndet av insikt inom dig själv. Ryolit lär dig också att glädjas åt den gränslösa möjligheten som bor inom dig. Chakra: Bas och Hjärta

 

Rökkvarts

 

Rökkvartsen hjälper dig att se igenom och lösa upp negativa energifält som genererats av destruktiva tankemönster och emotioner såsom ilska, hat, hämnd och dömande värderingar. Den kan användas till djup avslappning, meditation och för att gå bortanför sitt jags begränsningar. Stjärntecken: Stenbocken och Skytten Chakra: Rot

 

Safir

 

Safir eliminerar frustration, hjälper oss att se livets gåvor och gå igenom de dörrar som redan är öppnade. Den är en sten för rikedom och framgång. Den hjälper oss att fokusera och öppna vårt sinne för det vackra och sköna. Safiren ger oss inre frid och uppfyller vårt medvetandes inre önskningar och begär. Stjärntecken: Jungfrun, Vågen och Skytten Chakra: Pannan (eller andra beroende på färg)

 

Sandros

 

Sandrosen, rosenseleniten eller ökenrosen som den också kallas, är en sten för hjärtchakrat. Den sägs motivera dig att låta ditt hjärta blomma och att söka de rätta svaren, vilket också får dig att finna de rätta frågorna. Sandrosen bildas av sand, vatten, vind och sol i öknen. Den uppmuntrar dig att se om du kan finna och ta vara på rosorna i din vardags platta ökenlandskap.

 

Sardonyx

 

Sardonyx är en randig variant av onyx. Ränderna kan vara bruna, svarta, vita, rosa, röda, gröna och grå. Sardonyx har använts i många gamla kulturer för att stenen lämpar sig att göra reliefer i, s.k. kaméer.  Sardonyx sägs vara en sten för styrka, beskydd, för att attrahera rätt vänner och för stabilitet, lycka och välgång i alla avseenden!

 

Sardonyx, grön

 

Grön sardonyx är en grönrandig variant av onyx. Den sägs attrahera välgång, överflöd och växtkraft. Den gröna sardonyxen är en sten för hjärtat, för kloka beslut och för lycka.

 

Selenit

 

Selenit har fått sitt namn efter den grekiska mångudinnan Selene. Den symboliserar mildhet, känslighet och högre medvetande. Selenit lämpar sig för meditation och ger kraft till insikten om och tilliten till att allt föds ur den inre gudomliga stillheten och vilan. Stjärntecken: Kräftan, Oxen och Fiskarna Chakra: Hjässa, Solar plexus

 

Serpentin

 

Serpentin lär ha varit en av stenarna i den bröstplåt som prästerna i Gamla testamente använde. Den ska stimulera den gudomliga närvaron i våra liv och ett tillstånd av upphöjt medvetande, en förståelse ovanför den egna personlighetens rädslor omkring sin överlevnad. Den ska mildra rädsla och tvivel. Det sägs att den har en positiv inverkan på kundalinienergin, hjälper oss att ge efter för det gudomliga inom oss. Chakra: Solarplexus och Hjärtat

 

Serpentin med stichtit

 

 

 

Serpentin, limegrön

 

Den limegröna serpentinen bär samma egenskaper som serpentin men kan stimulera utrensningar och terapeutiskt arbete. Har du problem med kroppen kan det vara dags att rensa ut gifter, ta itu med din höga stressnivå, avlasta dig från kroppsminnen som påverkar ditt välmående negativt eller på andra sätt ta itu med dig själv. Den limegröna serpentinen stöder denna typ av utrensande arbete med sig själv. Chakra: Solarplexus och Hjärtat

 

Shungit

 

Shungit bildades naturligt för ca 2 miljoner år sedan av levande encelliga organismer, i närheten av byn Shunga i Ryssland. Shungit är en unik sten då den innehåller nästan hela periodiska systemet av grundämnen och även fullerener, en kolbaserad molekyl som har viktiga medicinska egenskaper. Shungit sägs läka, hela, rena, vitalisera och balansera kroppen och höja medvetandes energi inom oss men även i bostäder och arbetsplatser. Shungit sägs vara en fantastisk healingsten och du kan komma i kontakt med ditt eget inre djup och lugn när du håller i shungit.

 

Skapolit

 

Skapolit finns i färgerna vit, gul, lila, blå och helt transparant. Den finns i varierande kvalité i hela världen. Den sägs vara en kraftig healingsten för många olika problem.  Det sägs också att bara den som dras till stenen kan läkas av den. Den väljer dig! De olika färgerna arbetar med de olika chakra vibrationerna i kroppen: den gula påverkar problem med tredje chakrat som nervositet och ångest, den rosa  självkärlek och stöder de som vill hjälpa andra, den blå för att stödja självdisciplin och uthållighet samt den lila stödjer oss att uppleva känslan i "Thy will be done" (Ske din vilja).

 

Skapolit med rosa epidot

 

Vit skapolit med rosa epidot (rosa epidot kallas även thulit). Om den här stenen har hittat vägen till ditt hjärta så är det dags att ta itu med ditt liv och börja göra det du vill och det du drömmer om. Skapolit med thulit säger: Gå för dina drömmar, våga hoppas och lev ditt liv så som du känner att det ska levas. Gör det nu!

 

Skolecit

 

Skolecit tillhör mineralgruppen zeoliter. Den är vit och förekommer även som fantastiska kristaller. Skolecit sägs vara en sten för att hjärtat och för att hjälpa människor att skapa en hjärta till hjärta kommunikation. Den ska också ha en förmåga att få oss att lyssna på det inre jagets subtila viskningar och känsliga meddelanden samt stödja oss att komma ihåg våra drömmar. 

 

Smaragd

 

Smaragd är en tröst för hjärtat och en symbol för rikedom i alla dess former. Den påminner oss om jordens överflöd, den gröna planeten och att vi behöver vårda stort som litet, allt från oss själva till att värna om helheten.  Smaragdens djupt strålande och gröna kraft bär ett budskap om harmoni, växtkraft och visdom. Den hjälper oss att känna tacksamhet och vördnad inför livets storhet.

 

Snäckskal

 

 

 

Sodalit

 

Sodalit stimulerar kreativt tänkande, förståelse och vetande i alla dess former. Den stöder vänskap, solidaritet, samhörighet och gemensamma mål i en grupp. Sodalitet stärker självkänslan, tilliten till sig själv och andra samt balanserar oberoende och beroende. Stjärntecken: Skytten Chakra: Panna och Hals

 

Solsten

 

Solstenen har använts för att ta bort rädsla och stress. Precis som solen läker och stärker den vitalitet och livslust. Den stimulerar oberoende och individualitet, ger överflöd och framgång till dem som är lyckliga att bära den. Solstenen också har använts som skydd mot destruktiva krafter. Stjärntecken: Vågen och Lejonet Chakra: Solar plexus, Navel

 

Stilbit

 

Stilbitens kristaller är oftast vita men de förekommer också som svagt gula, rosa eller bruna. Den tillhör mineralgruppen zeoliter. Det är en relativt mjuk sten som stödjer hjärtat, hals, tredje ögat och kronchakrat att stabilisera sin kontakt. Det ger en behaglig och lugn känsla av självklarhet.

 

Stromatolit

 

Stromatolit är en sedimentär bergart som när den innehåller fossiliserade mikroorganismer är ett av de äldsta spåren av de första livsformerna på jorden för ca 3,5 miljard år sedan. Använd den för att få kontakt med livets själva essens, men känslan av skapelsen i dig och upplevelsen av att vi alla hänger samman i den fysiska verkligheten i varje cell i vår kropp.

 

Sugilit

 

Sugilit är mystikerns kärlekssten för vår tid. Den symboliserar den andliga kärleken till alltet, helheten. Sugilit ruvar på förståelsen av ”det vi vet, det vi inte vet och det vi aldrig kommer att veta” och acceptans av dessa tre olika begrepp. Den är en manifestation av andlig kärlek, himlens eller Guds kärlek till jorden. Den kärleken är healing och i perfekt resonans med kraften som fyller universum. Den stärker vår ”earthstar”, vår kontakt med den yttersta meningen i vårt liv. Stjärntecken: Jungfrun Chakra: Panna, kronchakra eller rotchakra, beroende på färg

 

Super Seven

 

Super Seven eller Sacred 7 Super Seven som också kallas Melody´s Stone kommer från Espirity Santos i Brasilien. Det är en sten som både hjälper oss att stå med båda fötterna stadigt i jorden samtidigt som den förbinder oss med de andliga världarna. Det sägs också att det är en sten för "Universal Humanity", Universell Mänsklighet, som främjar broderskap, systerskap och medvetandegör banden mellan oss människor. Super 7 består av 7 olika mineral som alla öppnar upp flöden inom oss för att vara grundade i kroppen samtidigt som vi är öppna för det högre inom oss. Chakra: alla

 

Tektit

 

Tektits färg vibrerar för överlevnad, den okända urkraften inom oss. Den bär också med sig, som en kosmisk budbärare, den magiska energin från ett oändligt universum. Tektit kan kanske inspirera och locka dig till vidgade vyer och magi i vardagslivet.

 

Tigeröga

 

Tigeröga hjälper Dig som söker klarhet och som behöver en intelligent blick för att se ordning bland kringspridda detaljer. Den stimulerar medvetenhet och vakenhet kring sexualitet och känslor. I områden som rör praktiska, materiella och konkreta frågor ger den energi och förståelse. Stjärntecken: Stenbocken Chakra: Bas, Solar plexus

 

Titan regnbågskvarts

 

Titankvarts eller titanium regnbågskvarts som denna sten även kallas är namnet på bergkristall som behandlats med titan i en process där ett molekylärt skikt av titan och andra metaller har sammansmält med ytan av bergkristallen. Det är en permanent färgning av ytan som skapar regnbågseffekten och den går inte att skrapa av eller få bort. Titankvarts sägs väcka kundalinikraften till vid meditation och den har också använts för att få kontakt med den antika grekiska civilisationen.

 

Topas

 

Topas är känd som sten för sann kärlek och framgång i alla åtaganden. Den stimulerar individualitet och kreativitet, stöder din tillit till dina egna beslut. Topas är en sten som transformerar negativitet till kärlek och glädje. Den hjälper oss att se "den stora bilden" och att lita till universums och den gudomliga kraften. Stjärntecken: Skytten Chakra: Hjässa, Panna och Hals.

 

Trädagat

 

Trädagat, eller dendrit agat som den också kallas, är en agat som tillhör kvartsmineralerna. Den symboliserar människans kontakt med naturen, med träden som är våra vänner och beskyddare och hjälper oss att förstå samspelet mellan allt levande på jorden. Trädagaten kan ha väldigt vackra mönster som hämtade från skog och ängar.

 

Turkos

 

Nyckelordet för turkos är vördnad inför livet, kärleken och helheten.  Den sägs stå i förbund med himlen och stöder dig att utveckla integritet, att "walk your talk" och stå för dina ord. Turkos har använts av både nordamerikanska indianer och tibetanska schamaner för sina skyddande och andliga egenskaper. Den kan bäras som en skyddande guide som stöder frid i ditt sinne på dina resor inom dig själv och i världen.

 

Turmalin flerfärgad

 

Turmalin med flera färger eller vattenmelonturmalin kan användas för att attrahera inspiration, mod och självförtroende. Den stimulerar balans mellan den högra och vänstra hjärnhalvan och mellan de manliga och kvinnliga krafterna inom oss. Turmalin har använts som spåsten i den gamla indiska kulturen samt för sin skyddande kvalité av schamaner i Afrika, Nordamerika och av Aboriginerna i Australien. Stjärntecken: Vågen Chakra: Alla beroende på färg Månadssten: Oktober

 

Turmalin, grön

 

Grön turmalin kallas också verdit. Den är en omtyckt healingsten för hjärtat, känslomässig obalans och oro. Den ska vara en sten för att skapa ifrån hjärtat, för att uppskatta och känna tacksamhet för livets överflöd och få kontakt med sin egen inre rikedom. Den sägs också ha en beskyddande manlig kraft som omgärdar det rosa, känsliga feminina i vattenmelonturmalinen.

 

Turmalin, rosa

 

Rosa turmalin kallas även rubellit och har en vacker stark rosa färg när den är som finast. Rubellit ger en stark positiv känsla och leder tankarna till universell kärlek.  Den stödjer oss att förankra oss i jorden och leva både styrka, förståelse och kärlek samtidigt. Kompromisser är inget för den som bär rosa turmalin. Den vill ha och ge allt. Det sägs att den kan hjälpa till och ge ett känslomässigt stöd att bryta sig loss från och komma över missbruksproblem.

 

Turmalin, svart

 

Svart turmalin eller schörl som den också kallas är ett kraftfullt svart mineral som förekommer i kristaller ofta omgivna av kvarts som modersten. Helare, magiker och shamaner har använt svart turmalin för att skydda sig mot onda krafter och få kontakt med jordandarna. Den sägs också kunna ta bort blockeringar i sinnet, inspirera till klarhet kring rädslor, ge närvaro till mod och insikter omkring sina egna begränsningar. Svart turmalin sägs grunda dig och sätta dig i kontakt med jordens kraft.

 

Unakit

 

Unakit stöder vårt medvetande att vara närvarande, här och nu. Den balanserar våra känslor och befrämjar kontakt mellan vår känslomässiga och andliga aspekt. Unakit sägs påverka vår förmåga att se roten till vårt onda och stödja en försiktig inre och yttre frigörelse så att personlig och andlig utveckling får utrymme i våra liv. Stjärntecken: Skorpionen Chakra: Hjärta och Navel

 

Vanadinit

 

Vanadinit kommer från Marocko, Arizona eller New Mexico. Vanadinit sägs vara en sten för passion och den inre elden, den vill ge dig kraft att slutföra dina åtaganden och leder dig genom kreativitetstorka och skrivkramp. Vanadinit erbjuder en "kraftboost" när det känns svårt och motigt. Den sägs stödja dig att jorda dig, få kontakt med din fysiska energi och motverka utmattning. Vanadinit är en sten för kreativitet! Chakra: bas

 

Variscite

 

 

 

Wismut

 

Bismut (Vismut eller Wismut) är en spröd tungmetall som behöver mänsklig hjälp för att kristallisera sig. Wismut bildar då regnbågsglänsande otroligt intressanta kristallformationer. I jordskorpan förekommer wismut ungefär dubbelt så rikligt som guld. Vismut sägs lindra känslan av ensamhet och isolering. Det är en sten av omvandling och förändring och sägs hjälpa människan att anpassa sig till nya situationer med förtröstan. Vismut uppmuntrar sammanhållning och kan vara till hjälp i grupp- eller relationsdynamiska situationer.

 

Zebrasten

 

Zebrastenen är en blandning av kvarts och basalt. Den kan ge oss förståelse och medlidande för andra och för oss själva. Livet är inte svart eller vitt, även om zebrastenen är det. Den hjälper oss att se djupare och att få kontakt med den oändliga kärleksenergin i universum som alltid är tillgänglig. Chakra: Alla

 

Zirkon

 

Zirkon symboliserar oskuld, renhet och fasthet. Den är här för att påminna oss om vår andliga resa och mänsklighetens utveckling på jorden. Zirkon är ljuset i hela sitt spektra och återspeglar den gudomliga upplevelsen att vi både är Helheten och en del av Alltet samtidigt. Zircon är en av jordens äldsta stenar och ur den kan man avläsa mycket om jordens historia. Chakra: Hjässa och alla chakra

 

Zoisit

 

Zoisit kan användas till att "fördriva" latmasken och likgiltigheten. Den stimulerar kreativitet och utveckling av våra förmågor och talanger. Zoisit är en bra sten om du har förlorat din kreativa gnista och den vill gärna uppmuntra dig att fokusera på det du verkligen tycker om och vill göra. Det är en framgångssten. Chakra: Hjärta och Bas

 

Ängelkvarts

 

Ängelkvarts eller angel aura quartz är en bergkristall placerad i en vakuumkammare och behandlad i extremt höga temperaturer med förångade metaller som platina, guld och silver. Det exakta receptet är hemligt. Metallatomerna reagerar och förenas med bergkristallens atomer. Det går inte att skrapa bort det vackert glänsande ytskiktet. Ängelkvarts sägs rena och stärka alla chakra och föra in lätthet och glädje i ditt liv. Du kan "kamma" din aura med denna kristall för att öka närvaron till din egen andliga energi och känna att det finns ett himmelskt eller gudomligt stöd för dig att vara den du är.

 

Örnöga, pietersit

 

Örnöga är en sten för ditt inre seende, för att se helheten och skapa visioner. Den hjälper dig att se din väg och hur du ska gå. Örnöga sägs stödja ditt tredje öga och din kontakt med din intuition. I din meditation kan du be örnöga eller pietersit om hjälp att öppna dina visioner och visa dig det du behöver se för att t.ex. lösa ett problem. Att ha en vision, ett högre mål, för dina dagliga aktiviteter hjälper dig att känna mening och uppleva din kontakt med det större sammanhanget. Bär pietersit eller örnöga för att vara "uppkopplad" till det högre.

 

Våra säkra betalningsmetoder

Omtyckta produkter just nu