INSTAGRAM

FACEBOOK

 
 

Malakit smycken

Grönt är skönt

Följ länkarna till mer information om just den färgen du vill veta mer om.

Rosa Rött Orange Gult Grönt Turkos  Blått Lila Vitt Svart Regnbågen

Grönt ger oss lugn i själen och förtröstan i hjärtat. Precis som skogen och naturen gör oss medvetna om det absurda i ett ältande sinne så ger naturen oss också upplevelsen av frihet. Vi kan andas djupt och fylla vår kropp med härligt friskt syre.

Grönt är hjärtats färg.

Grönt står för balans. Mitt emellan jordens brunröda mylla och himlens klarblå glans hittar vi den gröna krafteHeliotrop grön jaspisn. Grönt är organiskt växande och utveckling i harmoni med helheten. När du tar ett djupt andetag, när du känner tacksamhet, när du är glad utan orsak ... allt är aspekter av ett hjärta i balans och hamoni. Grönt är en lugn kärlek och inte den passionerade kärleken utan den trygga tillit som skogen och naturen kan ge oss.

Riktiga beslut kommer ur ett öppet hjärta

Ibland måste vi fatta svåra beslut, vi kanske känner att vi måste välja mellan två dåliga ting. Då behöver vi behöver stöd att försonas med verkligheten och acceptera vår livssituation. Kanske finns det ett tredje alternativet, mer kreativa lösningar som vi inte kan se just nu?

Den gröna färgen hjälper dig att fatta beslut utifrån balans och harmoni inom dig själv. Därför är det viktigt att när du ska fatta stora beslut att du går till ditt hjärta, andas djupt och känner kraften i och värmen i bröstkorgen. Många av oss har pga t.ex. rädsla, stress, traumatiska upplevelser och negativa beroendesituationer ett stängt hjärta och kan därför inte fatta beslut som är i samklang med vår existentiella verklighet. Att meditera med grönt, stilla sitt sinne och lyssna inåt är då en hjälp att inte fatta beslut byggda på rädsla och negativa mönster.

 

Det finns många gröna stenar

Smaragd, aventurin, malakit, jade, peridot, serpentin, mossagat, fluorit, grön granat, grön jaspis heliotrop, kalcit, krysopal ... alla i olika nyanser av färgen grönt.

De gröna toner som drar åt gult och som ofta kallas oliv- eller militärgrönt kombinerar personlig kraft och ledarskap med grön harmoni och helhetskänsla.

När grönt har mer blått i sig och färgskalan glider åt turkos stimuleras kreativitet, frihet och kraft som lyfter oss uppåt mot himlen och nya visioner.

Läs mer om färgterapi

Varor som nämns på sidan

Malakit
Handpolerad Malakit ca 3-4 cm
från 35,00 kr
Malakit
Handpolerad Malakit ca 3-4 cm
från 35,00 kr
Aventurin rund
från 120,00 kr
Månadssten augusti guldpläterat silverhänge med peridot
Augustis månadssten är peridot även kallad olivin in...
240,00 kr
Peridot hänge fasettslipat
Intensivt grön fasettslipad peridot eller olivin ste...
890,00 kr
Stjärntecknet Vågens stenarmband
Vågen 23/9-22/10 Balanserad, söker skönhet, känsla ...
från 390,00 kr

Kontakta oss här

Populärt senaste veckan