INSTAGRAM

FACEBOOK

 
 

Citrin

Citrin är en glad och positiv sten..

stimulerar oss att se det ljusa i tillvaron. Den hjälper oss att komma till uttryck i sociala sammanhang, ha roligt, skratta och leka. Den kan bäras som amulett för att stärka självförtroendet och tilliten till den egna förmågan att skapa och vara. Den som vill bryta sina egna mönster göra upp med det förflutnas begränsningar an bära citrin. Stjärntecken: Tvillingarna Chakra: Solar plexus Månadssten: November

citrin

Citrin är den guldbruna varianten av kvarts. Den förekommer naturligt, men även som brända ametister eller rökkvartser. Oftast är den naturliga citrinen lite svagare i färgen än den är när den är en bränd ametist som är lite mer röd i den gula tonen. Att notera är att brända citriner inte har någon pleokroism, vilket naturliga har svagt.

Stenen färgas av järnförorening i stenen. Namnet kommer från citron på grund av den gula färgen.

Fyndorter för citrin är bland annat Argentina, Brasilien, Burma, Madagaskar, Namibia, Ryssland, Skottland, Spanien och USA.

Som månadssten kan man hitta citrinen i november enligt någon tradition. Och som zodiaksten har den tyska traditionen citrinen i Tvillingarna eller Vågen.

(källa- wikipedia)

Varor som nämns på sidan

Berlock Citrin
Berlock Citrin finns i silverpläterad eller guldplä...
60,00 kr
Citrin AA och AAA kvalité
Gula och klara stenar i AA-kvalitet från Brasilien. ...
30,00 kr
Månadssten november silverhänge med citrin
Novembers månadssten Citrin. Fasettslipad månadssten...
180,00 kr
Citrinspets rå guldfolie
Citrinspets, rå naturlig spets infattad i  silver el...
50,00 kr

Kontakta oss här

Populärt senaste veckan